≫ 

U Beogradu održan protest povodom tri godine od rušenja u Savamali

Ispred Geozavoda su bili i lideri Saveza za Srbiju, kao i predstavnici Incijative Ne da(vi)mo Beograd koji su i organizatori

  • 74

Protest povodom tri godine od rušenja objekata u kvartu Savamala, koji je organizovala Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”, održan je večeras u Beogradu.

Protest, koji je od 18 časova počeo okupljanjem u Hercegovačkoj ulici, podržao je i Savez za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Balša Božović, Vuk Jeremić, a među građanima su bili i članovi Pokreta ujedinjenih fantoma.

Sa kamiona na kojem se nalazio transparent "Solidarnost" puštana je muzika, okupljeni su nosili transparente "Jedan od pet miliona", "Ne davimo Beograd", "Čiji grad?", "Beograd je naša zajednička kuća i dvorište", zastave Grada Beograda i duginih boja, a saobraćaj je bio zatvoren u Karađorđevoj ulici.

Građanima su se obratili predstavnici Inicijative Natalija Simović, Radomir Lazović, Miloš Injac, Rastislav Dinić iz niškog udruženja "Pokret slobodnih stanara", Zoran Stojiljković iz Granskog sindikata Nezavisnost i Monika Milosavljević docent na Odseku za arheologiju Filozofskog fakulteta.

Oni su rekli da rušenje u Hercegovačkoj nije bio incident, već plan za otimanje javnih resursa. Kažu i da su uvereni da su gradski čelnici bili uključeni u to rušenje.

Na kraju skupa u Hercegovačkoj ulici, održan je minut ćutanja za Slobodana Tanaskovića, preminulog radnika iz Savamale, posle čega su krenuli u protestnu šetnju.

Ona se završila kod Skupštine Grada, gde su učesnici postavili "dva spomenika - Siniši Malom i Goranu Vesiću".

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kaja

    25. april 2019 | 08:26

    Opozicija bas voli da seta

  • BACA

    25. april 2019 | 08:37

    Opozocioneri samo cekaju nesto i odmah da krenu u proteste. posebno su najvazniji Djilas Obradovic i Vuk, ko zna mozda su i oni sa necim povezani.

  • Brane

    24. april 2019 | 19:33

    Posle mitinga SNS-a svako okupljanje opozicije je smešno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA