Nemački ambasador u Prištini: Zašto Izborna komisija nije kompletna?

Prištinski mediji podsećaju da je do nepotvrđivanja kandidata za SL došlo zbog odbijanja dva člana CIK

  • 68

Nemački ambasador u Prištini Kristijan Helt oštro je danas reagovao u vezi sa Centralnom izbornom komisijom (CIK), nakon odluke da ne potvrdi kandidate Srpske liste za prevremene izbore u četiri opštine na severu, navodi "Gazeta ekspres".

- Bez mogućnosti da sudim o pravnim aspektima odluke u ovoj fazi, ipak se pitam kakva je politička mudrost takvog koraka? Kao da stvari nisu već bile dovoljno komplikovane. I zašto CIK nije još kompletirana? - napisao je Helt na Tviteru.

"Gazeta ekspres" podseća da je do nepotvrđivanja kandidata za Srpsku listu došlo zbog odbijanja dva člana CIK, članova pokreta Samoopredeljenje Adnana Rrustemija i Nazlije Bale, koji su rekli da ne prihvataju to pošto članovi Srpske liste "ne priznaju državu".

Navodi se da je posle ovih događaja došlo do oštrih reakcija iz Beograda, prvo šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka đurića, koji je uputio brojne optužbe na račun pokreta Samoopredeljenje, a potom predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da će se žaliti i nemačkoj kancelariji Angeli Merkel na sastanku 29. aprila u Berlinu.

Video: Vučić: Žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    24. april 2019 | 22:32

    Nije ovo slučajno urađeno to je još jedna u nizu smišljena provokacija Prištine.

  • monika

    24. april 2019 | 21:56

    Mislim da je vreme doslo da bahati Albanci odgovaraju za zlo koje su ucinili,i koje cine Srbima koji na KIM zive.Srbi imaju prava da zive na KIM,a Albanci nemaju prava da Srbima brane osnovna prava.

  • Bojan

    24. april 2019 | 22:34

    Cilj Prištine je da postavi Albance na čelu srpskih opština na Severu i da ih polako integriše u njihov sistem. U tome imaju podršku zapadnih saveznika....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA