Srpska štampa ponovo na Kosmetu: Evo šta se dešava sa taksama i ostalim proizvodima iz Srbije (VIDEO)

Dnevna štampa iz Beograda od 22.novembra prošle godine nije stizala na Kosovo zbog uvođenja takse Prištine od 100 odsto

  • 27

Na kioscima na severu Kosova jutros se nakon pet meseci u ponudi našla i dnevna štampa iz Srbije, javlja "Kontakt plus".

Iz firme koja radi distribuciju kažu da je za štampu plaćena dodatna taksa od 100 odsto koju je Priština uvela novembra prošle godine na uvoz srpske i robe iz BiH, a cena novina ostaje ista kao i u centralnoj Srbiji.

- Svi izdavači su izašli u susret, smanjili su cenu da bi kompenzovali ovaj deo za plaćanje takse, tako da će štampa na svim kioscima ubuduće biti po istim cenama kao i u centralnoj Srbiji - rečeno je, a početkom naredne nedelje očekuje se normalizacija distribucije štampe i južno od Ibra.

Dnevna štampa iz Beograda od 22.novembra prošle godine nije stizala na Kosovo zbog uvođenja takse Prištine od 100 odsto, koju su izdavači iz Beograda pristali da plate, ali je potom na carini zahtevano da na deklaraciji za robu stoji "Kosovo Republika", dok sada to nije slučaj, odnosno roba je prošla kao i pre uvođenja dodatne takse.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA