Ambasador SAD ima jasnu poruku za Albance o manastiru Dečani: Priština mora da poštuje i sprovodi odluke suda

Učestvujući na skupu u organizaciji FOL pokreta, Kosnet je podsetio da se kosovski Ustavni sud o tome izjasnio pre tri godine, ali da ona još nije sprovedena jer, kako je rekao, lokalni i centralni moćnici i katastar to odbijaju

  • 0

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet upozorio je danas privremene prištinske institucije da poštuju vladavinu prava, a kao primer je naveo "slučaj manastira Dečini", o čemu je Ustavni sud doneo odluku da SPC ima vlasništvo nad nekim zemljišnim parcelama.

Primetio je, međutim, da se ta odluka ne sprovodi.

Učestvujući na skupu u organizaciji FOL pokreta, Kosnet je podsetio da se Ustavni sud na Kosovu o tome izjasnio pre tri godine, ali da ona još nije sprovedena jer, kako je rekao, lokalni i centralni moćnici i katastar to odbijaju.

- Neki misle da ih pitanja ove crkve ne uznemiravaju, ali ako ste zasnovani na jednakosti, ona bi trebalo da vas brinu jer bi to moglo da vam se vrati kada sud donese odluku koja se ne primeni - rekao je američki diplomata, preneo je prištinski portal "Telegrafi".

Kosnet je konstatovao da odluka Ustavnog suda nije sprovedena jer ti, kako je rekao, lokalni i centralni službenici katastra odbijaju da je izvše za šta imaju i podršku nekih visokih funkcionera i kosovske vlade.

Video: Telegraf u manastiru Visoki Dečani

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA