≫ 

Pažljivo pratimo situaciju oko Kosova, imaćete našu podršku: Detalji razgovora Vučića i Putina u Pekingu (FOTO) (VIDEO)

Aleksandar Vučić boravi u Pekingu na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga, zbog učešća na forumu "Pojas i Put"

  • 66

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Kini zbog učešća na Drugom forumu za međunarodnu saradnju „Pojas i put“, na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga, sastao se sa sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Predsednik Srbije je ruskom kolegi najpre zahvalio na podršci koju pruža Srbiji i čestitao predstojeći praznik.

Putin je na početku sastanka rekao da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dve zemlje, te da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima-Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Vučić je poručio da ne razume neverovatne poteze Prištine, a bilo je reči i o predstojećem sastanku u Berlinu.

Vladimir Putin rekao je da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i Metohije i da će pružiti Srbiji podršku.

Osvrnuo se na 17. januar, posetu Beogradu, i rekao da se sa toplinom seća gostoprimstva koje je ukazano njemu i delegaciji.

- Tada održani razgovori doprineli su širenju uzajamne saradnje i aktiviranju bilatrealnih veza. To se odražava i na obim robne razmene, koji se prošle godine, skromno, ali ipak povećao za dva odsto - rekao je Putin, u delu sastanka koji je bio otvoren za medije.

Vladimir Putin rekao je da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i Metohije i da će pružiti Srbiji podršku-Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Putin je rekao i da između dve zemlje postoje stalni politički kontakti između Ministarstava inostranih poslova, a odnosi se razvijaju i u osetljivoj oblasti kao što vojno-tehnička saradnja.

- Radujem se zbog mogućnosti da se sastanem sa vama na marginama današnjeg događaja i da porazgovaramo o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu - rekao je predsednik Rusije.

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u Pekingu predvodi srpsku delegaciju, sastao se sa sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom-Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Sastankom sa Putinom Vučić će zaokružiti konsultacije sa partnerima i prijateljima Srbije uoči sastanka u Berlinu, narednog ponedeljka, posle kojeg će, kako je rekao, doneti važne odluke o izborima u Srbiji i poziciji i merama u odgovor na niz jednostranih, diskriminišućih poteza Prištine.

Video: Srpsko nebo će biti jače 5-6 puta nego danas: Vučić iz Pekinga najavio jačanje vojno-tehničke saradnje Srbije i Kine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    26. april 2019 | 11:55

    Srbija mora da iskoristi podršku koju joj pruža Rusija kako bi rešila Kosovsko pitanje u svoju korist!

  • kiki

    26. april 2019 | 14:36

    Putin je veličina!

  • Vanja

    26. april 2019 | 13:46

    Rusija je nasa bratska zemlja, sigurna sam da ce nam pomoci da se pitanje KIM resi u korist Srbije ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA