≫ 

Telegraf na Forumu "Pojas i put" u Pekingu: Vučić razgovarao sa Putinom i Lukašenkom, sa Kinezima potpisan niz sporazuma (FOTO) (VIDEO)

Na forumu "Pojas i put" u Kini predsednik Srbije vodio je razgovore sa šefovima mnogih zemalja

  • 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u višednevnoj poseti Kini, gde je, predvodeći srpsku delegaciju, prisustvovao svečanom otvaranju Drugog foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put".

Prvog dana boravka u Pekingu, predsednik Srbije je, u odvojenim sastancima, razgovarao sa predsednikom Kine Si ÐinpingomVangom Huningom, članom Stalnog komiteta Politbiroa CK KP Kine, članom sekretarijata Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije za istraživanje politike CK KP Kine i prisustvovao potpisivanju niza bilateralnih sporazuma između Srbije i Kine.

Srpska delegacija danas je imala niz susreta sa najvišim državnicima i šefovima mnogih zemalja.

16:30 - PREDSEDNIK SRBIJE SE OBRATIO JAVNOSTI POSLE SASTANAKA SA PUTINOM I LUKAŠENKOM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obratio se danas iz Pekinga, gde je prisustvovao otvaranju Foruma "Pojas i put", posle odvojenih sastanaka koje je imao sa predsednicima Ruske Federacije i Ukrajine, Vladimirom Putinom i Aleksandrom Lukašenkom.

14:55 - ZAJEDNIČKO FOTOGRAFISANJE ŠEFOVA DRŽAVA I VLADA U PEKINGU

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

14:30 - POSEBNO IZNENAĐENJE ZA SRPSKU DELEGACIJU U PEKINGU

U delu kulturno-umetničkog programa, Kinezi su gostima predstavili svoje tradicionalne igre i pesme, a na kraju je usledio umetnički performans kada su igrači prikazali plesove iz tri zemlje - Egipta, Filipina i Srbije.

13:45 - VUČIĆ SA EVROPSKIM ZVANIČNICIMA U PEKINGU

Predsednik Srbije sastao se u Pekingu, pre početka svečane večere, sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom.

Predsednik Srbije sastao se u Pekingu, pre početka svečane večere, sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom-Foto: Predsednistvo Srbije

On je razgovarao i sa austrijskim kancelarom, Sebastijanom Kurcom.

Aleksandar Vučić je u Pekingu razgovarao i sa austrijskim kancelarom, Sebastijanom Kurcom-Foto: Predsednistvo Srbije

12:00 - RUSKI MEDIJI O SUSRETU VUČIĆA I PUTINA

11:34 - MIHAJLOVIĆ POSETILA KOMPANIJU "HUAVEJ"

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u okviru posete Kini posetilla kompaniju "Huavej", gde se upoznala s primenom novih tehnologija u oblasti saobraćaja.

- Razvijanje inovativnih ideja i rešenja koja koriste nove tehnologije dovodi do poboljšanja kvaliteta života. Želimo da na svim našim autoputevima bude vaj-faj mreže i što više elektropunjača, kako bi se našim koridorima putovalo kvalitetno i udobno - rekla je Mihajlovićeva, zahvalivši predstavnicima kineske kompanije na prezentaciji.

Pored uvođenja pametnih tehnologija na srpskim putevima, tokom posete Huaveju razgovarano je i o mogućnostima za saradnju u oblasti železničkog saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

10:00 - PREDSEDNIK SRBIJE SA VLADIMIROM PUTINOM

Predsednik Srbije sastao se danas pre podne u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora je Kosovo i Metohija.

8:00 - SASTANAK VUČIĆA I LUKAŠENKA

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

7:30 - PUTIN OTKRIO U PEKINGU: SPORAZUM SA SRBIJOM U ZAVRŠNOJ FAZI

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, na ceremoniji otvaranja Foruma "Pojas i put", da je ideja predsednika Kine Sija Đinpinga za povezivanje ove inicijative s drugim međunarodnim intergracijama u potpunosti u skladu sa planovima Evroazijske ekonomske unije (EAEU), prenosi TAS S.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

6:30 - OTVARANJE FORUMA "POJAS I PUT"

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovao je svečanom otvaranju Drugog foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put", koji je okupio najviše predstavnike iz 40 zemalja.

Video: Aleksandar Vučić se zahvaljuje predsedniku Kine na uključivanju Srbije u velike ekonomske projekte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. april 2019 | 12:02

    OVA GENERACIJA SRPSKIH POLITICARA IMA SANSU DA SKLOPI BIZNIS VEKA I OBEZBEDI BOLJI STANDARD LJUDI U SRBIJI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA