≫ 

"Zaustavićemo srpske zvaničnike na granici, držati satima, slati obaveštajnu službu, policiju": Nova Haradinajeva provokacija

Nećemo moći da prećutimo činjenicu da se zvaničnici naše vlade loše tretiraju na granici od organa Srbije - rekao je Haradinaj

  • 87

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj najavio je mogućnost zadržavanja i policijskog ispitivanja zvaničnika vlade Srbije koji dolaze na Kosovo.

Haradinaj je rekao da se radi o recipročnim merama na zaustavljanje i ispitivanje zvaničnika kosovske vlade srpske nacionalnosti od strane srpskih organa bezbednosti na administrativnim prelazima.

- Ne prejudiciram koje će mere da budu, ali mi nećemo moći da prećutimo činjenicu da se zvaničnici naše vlade, u ovom slučaju kosovski Srbi, loše tretiraju na granici od organa Srbije. I mi ćemo koristiti istu praksu i zaustavićemo ih, da ih držimo satima, da pošaljemo obaveštajnu službu, policiju. Ako žele takve međusudske odnose - rekao je Haradinaj na konferenciji za medije u Prištini nakon sednice vlade.

Samostalna liberalna stranka saopštila je da je juče njen predstavnik Srđan Jovanović, inače savetnik kosovskog premijera, nekoliko sati zadržan na administrativnom prelazu "Bela zemlja", od strane pripadnika MUP-a Srbije i ispitan od strane pripadnika Bezbednosno informativne agencije.

Iz ove stranke najavljuju da će njeni funkcioneri danas u 11 sati "organizovano preći prelaz Merdare u znak protesta zbog sve učestalijeg zaustavljanja i maltretiranja funkcionera Samostalne liberalne stranke na prelazima Merdare, Belazemlja i Jarinje".

VIDEO: Na Košare su navalili teroristi, NATO, Legija stranaca ali u Metohiju nisu ušli

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CAca

    26. april 2019 | 15:14

    Haradinaj namerno vrsi veliki pritisak zajedno sa svojim predpostavljenima. Namera im je da istrebe Srbe sa Kosova ali im to pravo necemo dati.TREBA DA JE SRAMOTA HARADINAJA

  • željko85

    26. april 2019 | 15:14

    Haradinaj više ne može ni da sačuva tu izmišljenu granicu a kamoli da preti ovako.

  • Bata Nele

    26. april 2019 | 12:32

    Smeška ti se kraj žvaki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA