Đilas tvrdi da je za gondolu već uplaćen novac čime je prekršen zakon, Vesić poručuje: Koštaće 12 puta manje od sume koju ste "razrezali" za boravak dece u vrtićima

Iz stranke slobode i pravde navode da će vlast, posle odluke Upravnog suda i stava stručne javnosti i građana, morati da odustane od izgradnje gondole

  • 62

Stranka slobode i pravde, novoosnovana stranka Dragana Ðialsa, tvrdi da su Ministarstvo turizma i Grad Beograd već uplatili izvođaču radova za gondolu 626 miliona dinara, čime je, kažu, prekršen zakon. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio mu je da ne brine za gondolu i sredstva za njenu izgradnju, budući da će ona koštati 12 puta manje od sume koju je on "razrezao" roditeljima za boravak dece u vrtićima.

Iz stranke slobode i pravde navode da će vlast, posle odluke Upravnog suda i stava stručne javnosti i građana, morati da odustane od izgradnje gondole.

Kako kažu, postavlja se pitanje političke odgovornosti onih koji su, kako navode, kršcehi zakon pokušali da realizuju taj projekat, ali i pitanje odgovornosti pred zakonom, jer su ministarstvo i grad već uplatili novac izvođaču.

Stranka slobode i pravde, novoosnovana stranka Dragana Ðialsa, tvrdi da su Ministarstvo turizma i Grad Beograd već uplatili izvođaču radova za gondolu 626 miliona dinara, čime je, kažu, prekršen zakon-Foto: Nikola Tomić

Navode da je Ministarstvo trgovine uplatilo 360 miliona, a Grad Beograd 266 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio je danas Draganu Ðilasu da ne brine za gondolu i sredstva za njenu izgradnju, budući da će ona koštati 12 puta manje od sume koju je on "razrezao" roditeljima za boravak dece u vrtićima.

Vesić takođe ističe da ne razume toliku brigu Ðilasa za Kalemegdan, imajući u vidu da su za vreme Ðhilasove vlasti u gradu Beogradu od 2008. do 2013. godine bila zabranjena ulaganja grada u Beogradsku tvrđavu.

Zaposlenima na Tvrđavi Ðilas je u to vreme nezakonito smanjio plate za 15 odsto.

Vesić je poručio Ðilasu da ne brine za gondolu i sredstva za njenu izgradnju, budući da će ona koštati 12 puta manje od sume koju je on "razrezao" roditeljima za boravak dece u vrtićima-Foto: Milena Đorđević

- Treba li da pričam da su svi dobili presude protiv Grada? Zato neka se Ðilas ne nervira. Uređujemo Beograd na njegovu veliku žalost. I svaki naš novi projekat je merna jedinica za njegovu nesposobnost - rekao je Vesić.

Reagujći na ranije saopštenje Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa Vesić još kaže:

- Vidim da je Ðilas odlučio da vređa i izmišlja i na Veliki petak. Onako isto kao što je njegov potrčko Bastać cinično dobacio radnicima ''da rade na Uskrs'' kada su ga pitali kako će da stignu da završe radove na rekonstrukciji Trga republike pošto ih on blokira - naveo je Vesić u pisanoj izjavi.

- Za gondolu neka Ðilas ne brine - naveo je Vesić i dodao da je ona biti izgrađena kao što se Beogradska tvrđava uređuje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    26. april 2019 | 13:11

    Koliko ce da kosta uopste nije Djilasova briga.

  • Bilja

    26. april 2019 | 13:25

    Ako Djilas ima amneziju pa zaboravio svoje rane radove na stetu naroda, taj isti narod ga je dobro zapamtio.

  • Vladimir

    26. april 2019 | 15:42

    Đilas je najmanje pozvan da o bilo čemu polemiše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA