≫ 

Slike Beograda i "Tamo daleko" usred Pekinga: Kinezi pripremili veliko iznenađenje na svečanoj večeri za šefove država i vlada (FOTO) (VIDEO)

U delu kulturno-umetničkog programa, Kinezi su izvodili svoje plesove, svirali tradicionalne melodije, a na kraju je usledio umetnički performans kada su igrači prikazali plesove iz tri zemlje - Egipta, Filipina i Srbije

  • 2

Posle svečane večere u Pekingu, priređene šefovima država i vlada 40 zemalja koji su prisustvovali otvaranju drugog Foruma "Pojas i put", priređeno je neverovatno iznenađenje srpskoj delegaciji koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

Naime, u delu kulturno-umetničkog programa, Kinezi su gostima predstavili svoje tradicionalne igre i pesme, a na kraju je usledio umetnički performans kada su igrači prikazali plesove iz tri zemlje - Egipta, Filipina i Srbije.

Na bini iza igrača prikazivani su snimci Beograda, sa razglasa se čulo "Tamo daleko", a plesači su igrali u srpskim nošnjama i šajkačama.

- U jednoj igri i pesmi smo bili zajedno Rusija, Srbija i Egipat. Prikazivane su slike Beograda, Đerdapske klisure, naših manastira. Cela sala prepuna najmoćnijih ljudi sveta je gledala i uživala u lepotama naše zemlje i tradicionalne nošnje - rekao je predsednik Vučić posle svečane večere.

On je otkrio i da je na nacionalnoj televiziji prethodno veče išla emisija o Železari Smederevo, rekao da je veoma zadovoljan zbog pažnje koju su domaćini posvetili našoj zemlji i da ne bismo nikad mogli da platimo takvu kampanju kakvu je Srbija imala u Pekingu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka

    26. april 2019 | 21:27

    Lepoiioooo..lepooo

  • V. M

    27. april 2019 | 11:30

    Svaka cast ovo treba doziveti Pozdrav predsedniku Vucicu i nasoj Srbiji koja je mala ali svetski poznata zahvaljujuci predsedniku i nasim dobrim i prijateljskim odnosima sa svima 👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA