Sarajevo da kaže da je Kosovo južna srpska pokrajina: Jasan odgovor Dodika Komšiću

Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u Srpskoj - rekao je Dodik

  • 23

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas političke lidere u Sarajevu da, ako su zaista za poštovanje granica na Balkanu, javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina i da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

- Na taj način smirili bi duhove u BiH. Javna je tajna da bi oni koliko sutra priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz Republike Srpske. O kakvoj onda principijelnoj politici očuvanja granica i stabilnosti u regionu govore - rekao je Dodik za Srnu komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da nema nikakve analogije između BiH i Kosova.

Dodik je ocenio i da je politika dvostrukih standarda izvor destabilizacije regiona, bilo da dolazi od evropskih političkih elita ili političkih elita iz Federacije BiH.

- Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u Srpskoj - rekao je Dodik.

Komšić je ranije danas izjavio da nema nikakve analogije između Kosova i Metohije i Bosne i Hercegovine, i da je nemoguće tražiti je, te da "niko neće svoje gubitke kompenzovati na Bosni i Hercegovini".

U izjavi dostavljenoj Tanjugu, Komšić navodi da u regionu ne može "postojati nikakav presedan, koji bi se dalje mogao primenjivati u regionu".

VIDEO: Intervju Komšića za Telegraf.rs

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    29. april 2019 | 20:44

    Tako se brane Srbija i Srpska. Bravo Dodik!

  • Dexter

    29. april 2019 | 20:49

    Aman ljudi Proglasiti nezavisnost R Srpske Zssto su ginuli nasi Pa neka zvizdi Zvizdic

  • Aca

    29. april 2019 | 21:07

    Bravo dodice da ti nisi pobedio sad bi je Govedarica Mektic Ivanic Drasko Stanivukovic Crnadak rasturili zato ovu dvojicu jos uvek drze jer si im pokvario planove pa ne daju da se smene jer im trebaju srbi koji su potrci oni ce ih jos 4 godine drzati nisu ni svesni da su svi srbi u RS za Republiku Srpsku tako da ni za 4 godine nece dozvoliti da uz pomoc Izetbegvicevaca pobedi Ivanic kao kod Hrvata Komsic i da uniste RS!!!Molim da se objavi zivela Repubilka Srpska i Srbija!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA