Albanci pred Amerikancima izneli lažne činjenice o zločinima na KiM, o ubistvima Srba ni reči: Jednostran panel u Kongresu SAD

Ambasada Srbije u SAD je uputila pismo senatorima i kongresmena sa činjenicama, a to su izveštaj o seksualnom nasilju iz 2018. godine gde je rečeno da je prijavljeno ukupno 645 slučajeva od čega je 106 odbijeno zbog nepotpune dokumentacije ili nedostatka dokaza

  • 6

U odboru za spoljne poslove komiteta Predstavničkog doma američkog Kongresa sinoć je održan panel o ratnim zločinima na Kosovu tokom sukoba 1998. i 1999. godine, preneo je RTS.

Učesnici panela bili su jedino predstavnici Albanaca tako da je rasprava bila prilično jednostrana. Srpski predstavnici nisu bili prisutni, pa se o zločinima nad Srbima nije ni govorilo. Prema navodima dopisnika RTS-a, iznete su činjenice za koje ne postoji nikakva potvrda, kao to da je silovano 20.000 Albanki.

Ambasada Srbije u SAD je uputila pismo senatorima i kongresmena sa činjenicama. To su izveštaj o seksualnom nasilju iz 2018. godine gde je rečeno da je prijavljeno ukupno 645 slučajeva od čega je 106 odbijeno zbog nepotpune dokumentacije ili nedostatka dokaza.

U pismu je pomenuta izjava američkog ambasadora u Prištini Filipa Kosneta koji je rekao da se događaji na KiM 1998. i 1999. godine ne mogu jednostrano posmatrati i da treba sagledati sve žrtve.

Priložen je i govor ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića pred SB UN o tom pitanju.

Nakon panela, ispred ambasade Srbije u Vašingtonu održan je protest gde je više desetina kosovskih albanaca, kako su rekli, tražilo pravdu za sunarodnike.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kamila

    1. maj 2019 | 11:55

    Ko veruje šiptaru, gori je od njega.

  • Nikolas

    1. maj 2019 | 10:52

    ONI SU ISTI I NEMOJMO SE CUDITI!!

  • Živela pravoslavni balkanska braća

    1. maj 2019 | 11:00

    Lažna nacija kao i ostale na Srpskoj teritoriji! Srbija, Grčka, Bugarska, Rumunija su jedine Balkanske zemlje, ostalo mutant nacije na Srpskoj teritoriji naravno genocidom otetoj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA