"Taj ratni huškač ti je pomogao da dođeš na vlast, a sad se zgražavaš nad njim": Hrvatski mediji se obrušili na Kolindu zbog Šešelja

Kolinda je možda poslednja u Hrvatskoj koja ima pravo na osudu - navodi Indeks

  • 6

Osuda Kolinde Grabar Kitarović na račun "Otadžbinskog kongresa u Hrtkovcima" koji je Vojislav Šešelj održao juče, izazvala je lavinu reakcija u hrvatskim medijima, koji predsednicu optužuju da je "ona možda poslednja u Hrvatskoj koja ima pravo na tu osudu".

Kako tvrdi Index.hr, upravo joj je Šešelj pomogao da postane predsednica Hrvatske.

- Ono što radi Šešelj, koji je u suštini "ridikul"(podsmeva se), ali i dalje opasni "ridikul", za svaku je osudu, no Kolinda je možda poslednja u Hrvatskoj koja ima pravo na tu osudu - navodi Indeks, koji smatra da je upravo Šešelj pomogao Kolindi da pobedi Ivu Josipovića na predsedničkim izborima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Indeks svoju ocenu zasniva na gostovanju Šešelja u hrvatskoj televizijskoj emisiji "Bujica" 2014.

- Šešelj je tada izvrsno poslužio Kolindi Grabar Kitarović svojom izjavom da podržava Ivu Josipovića te da se 'divi' Vesni Pusić. Sasvim prigodno, Kolindu Grabar-Kitarović, tada još kandidatkinju za predsednicu i članicu HDZ-a, nije pominjao - navodi Indeks.

Hrvatski portal dodaje i da je Šešelj 2016. posle pobede Kitarovićeve na izborima, "proglasio sebe ključnim čovekom za promenu vlasti u Hrvatskoj".

- Doveo sam na vlast dragu Kolindicu - rekao je tada Šešelj, podseća Indeks.hr.

 

Hrvatska predsednica oglasila se povodom održavanja Kongresa SRS u Hrtkovcima i ocenila da je "poražavajuće za Srbiju" (?!) što je dozvolila održavanje tog stranačkog skupa.

Video: "Otadžbinski kongres" Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    5. maj 2019 | 11:44

    Apsolutni sam protivnik svega sto Seselj radi i prica,ali ti si gospodjo sramota kao osoba kao institucija,ne za tvoju Hrvatsku vec za celu EU,ubila si se za neki rijaliti, pa tvoji te ne shvataju ozbiljno,drzi se ti znojavih dresova vasih sportista

  • Hello

    5. maj 2019 | 12:39

    10000 tisuća hrvata a koliko ste vi proterali Srba koliko "tisuća'sram vas bilo i vas i vaše države

  • Vosa

    5. maj 2019 | 12:54

    Krpa i zakrpa. A ‘nasi cetnici’ ce i dalje da se obracunavaju, naravno iz beogradskih kafica i teretana, sa ‘njihovim ustasama’ iz splitskih/zagrebackih teretana/kafica koji ce lupati glave i kola neduznim Srbima po Hrvatskoj. Heroji i zadrigle ‘vojvode’ nema sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA