Šta će Srbija pokazati na vojnoj paradi povodom Dana pobede? Vučić poručio: Građani će prvi put videti neke stvari u arsenalu srpskog oružja

Vučić je za TV Pink rekao da će Srbija 10. maja pokazati koliko je do sada napredovala, dok će, kako je najavio, u decembru ili naredne godine moći da pokaže punu snagu sprskog oružja i oruđa

  • 56

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve Nišlije i ljude iz okoline da u petak, 10. maja, dođu na vojnu paradu povodom Dana pobede, koji se inače obeležava dan ranije, i najavio da će prisutni moći da vide mnogo toga novog u vazduhu.

Vučić je za TV Pink rekao da će Srbija 10. maja pokazati koliko je do sada napredovala, dok će, kako je najavio, u decembru ili naredne godine moći da pokaže punu snagu sprskog oružja i oruđa.

- Prvi put ćete neke stvari, koje ove godine nabavljamo, moći da vidite u arsenalu srpskog oružja i moći ćete da vidite koliko je srpska vojska napredovala, koliko je snažnija - rekao je Vučić.

Kako je precizirao, prisutni će imati priliku da vide u više različitih ešalona 1.500 vojnika koji su opremljeni po najvišim svetskim standardima.

Kako je precizirao predsednik, prisutni će imati priliku da vide u više različitih ešalona 1.500 vojnika koji su opremljeni po najvišim svetskim standardima-Foto: Milena Đorđević

- To ćemo da širimo na 3.000 vojnika, formiraćemo novu jedinicu, jednu u Priboju, a jednu u okolini Loznice. To su brdsko-planinske i specijalne jedinice, što je dobro i za ta mesta. Ono što će posebno da obraduje ljude jeste ono što će da vide u vazduhu, a videće mnogo toga novog i dobrog - rekao je predsednik Srbije.

VUČIĆ: LICEMERJE ONIH KOJI TVRDE DA NISU NIKAD ČULI MOJ PLAN ZA KOSOVO

Predsednik Srbije ocenio je da je "apsolutno licemerje" to što oni koji su ga napadali zbog njegovog plana za Kosovo i Metohiju i odbacivali taj plan, sada tvrde da nisu ni znali za taj plan.

- Što ste ga onda napadali od prvog momenta? Pa glavu ste mi otkinuli, a niste ni čuli o čemu se radi. Pošto ne znate kako da me kritikujete, onda sada kada kažem da je propao taj predlog, kažete da niste ništa ni čuli o njemu. Što ste ga napadali i rušili sve, a niste ni hteli da čujete - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić-FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Podsetio je da su svi slojevi društva bili pozvani na dijalog, da su mnogi govorili, od kojih su neki hteli podelu, neki zamrznuti konflikt, ali opozicija, osim što je bila protiv svega, ništa nije rekla.

- Nisu ni čuli predlog a razapinjali su me na krst, napadali. To je nešto što je za mene potpuno nelogično. Suština je da moramo da budemo ozbiljni i odgovorni - poručio je predsednik

Vučić je ukazao da su Albanci napravili nekoliko bitnih grešaka, ali da i zbog njih ne možemo reći da će narodu biti bolje.

- Ne smemo da pravimo te greške. Nisam smeo i želeo na bilo koji način da okrenemo leđa Angeli Merkel i Emanuelu Makronu posle izvanrednih susreta sa predsednikom Kine Si Đinpingom i Rusije Vladimirom Putinom. Suviše smo mali da možemo tako da se ponašamo. Ako ste neodgovorni kao oni da mislite da možete da se silite, to je loš potez. Moramo kao na ivici žice da vodimo računa o svojim interesima, ali isto tako da budemo racionalni i odgovorni - objasnio je Vučić.

Vučić je ukazao da su Albanci napravili nekoliko bitnih grešaka, ali da i zbog njih ne možemo reći da će narodu biti bolje-FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Vučić je rekao da danas dobro razume da ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritiska nekih zemalja, njihovih obaveštajnih službi, koje su pokrenule sve svoje agenture po raznim zemljama, kako političke, tako i medijske, da rade a priori protiv takvih rešenja.

Išli su ogromnom snagom da sve to sruše, podvukao je predsednik.

- Šta je rešenje sada, osim što će Kosovo i Metohija, ne mojom voljom ili što sam ja priznao, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji. Pa ću da pitam mnoge stručnjake koji su protestovali što ste to radili? Kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost? Što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod? - upitao je Vučić.

Rekao je da to ne donosi njemu nikakvu vrstu moralnog olakšanja, i dodao da se ne oseća dobro, jer je sav svoj politički život posvetio ozbiljnom rešavanju problema.

Video: Novo borbeno vozilo na spisku naoružanja Vojske Srbije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    5. maj 2019 | 11:37

    Ustavom Srbije vlada Srbije je OBAVEZNA u vojnom savezu sa Rusijom ili bez uspostaviti Ustavni i teritorijalni suverenitet nad NatoEU vojno okupiranoj juz<noj Srbiji Kosovo i Metohiji. Od 1999-2019 vlada Srbije nije uspostavila Ustavni i teritorijalni suverenitet Srbije nad NatoEU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji i time se na NJAGRUBLJI NACIN KRSI POSTOJECI USTAV SRBIJE.

  • Sanja

    5. maj 2019 | 12:07

    Mladi odoše...

  • bananana

    5. maj 2019 | 11:24

    Vojska Srbije je uvek spremna da sacuva nas suverenitet i da garantuje bezbednost svakog gradjanina nase zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA