≫ 

"Đubre jedno, pusti ljude da rade": Ovako su okupljeni dočekali Bastaća sa saradnicima koji je ponovo zaustavio radove na Trgu Republike (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napisao je danas na Fejsbuku da je Grad Beograd podneo novu prekršajnu i krivičnu prijavu protiv Marka Bastaća zbog "blokade radova na rekonstrukciji Trga Republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine"

  • 85

Predsedik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici te opštine danas su ponovo došli na gradilište na Trgu Republike u Beogradu i zaustavili radove najavljujući da će blokada ovog puta trajati 24 časa. Na Trgu su se okupilo nekoliko ljudi koji se protive ovoj blokadi.

U jednom trenutku situacija je postala napeta, jer su neki od okupljenih krenuli da vređaju Bastaća.

- Đubre jedno, uzmi motiku... Što ne radiš? Lopove, neradniče, pusti ljude da rade posao za koji su plaćeni - dobacivali su, između ostalog, okupljeni.

Bastać je novinarima rekao da ima "dojavu" da će biti napadnuti kada mediji odu sa trga.

On je ponovio zahteve da žele razgovor sa gradonačenikom Beograda Zoranom Radojičićem, smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i obustavu radova u centru grada dok se građani na referendumu u opštini Stari grad ne izjasne o tome.

Marko Bastać Uzavrela atmosfera na Trgu Republike - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na gradilištu su trenutno obustavljeni radovi, i mašine su prekinule sa radom. Sličnu blokadu, grupa okupljena oko predsednika opštine Stari grad, izvršila je i pre dve nedelje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napisao je danas na Fejsbuku da je Grad Beograd podneo novu prekršajnu i krivičnu prijavu protiv Marka Bastaća zbog "blokade radova na rekonstrukciji Trga Republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine".

Marko Bastać Uzavrela atmosfera na Trgu Republike - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Reagujući na današanja dešavanja na Trgu Republike, član Predsedništva SNS Luka Petrović je rekao da se "Đilasov potrčko i baraba Marko Bastać opet pobio sa građvinskim znakom".

- Moram da priznam da je borba bila neizvesna, s obzirom da su slične građe i kilaže, ali uspeo je. Uspeo je da maltretira divne ljude koji vredno i marljivo sređuju da naš Beograd bude još lepši. Pitam ga da li bi se tako ponašao u njegovoj Crnoj Gori ili ovde sebi daje za pravo da uništava tuđu imovinu.

Kakvi su mu šefovi, tajkun i lopov Dragan Đilas i Vuk Jeremić i fašista Boško Obradović takav je i on. Jedino što su znali jeste da sve unište i opljacčkaju i da zaduže Beograd i naše građane. Upravo je taj građevinski znak koji ruši Crnogorac i Đilasov potrcko Marko Bastać, naš simbol. To je simbol rada, stvaranja, građenja, simbol uspešne, moderne, pristojne Srbije za koju je zaslužan predsednik Aleksandar Vučić - rekao je Petrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gligorije

    7. maj 2019 | 14:19

    Sramota šta ovaj neradnik Bastać priređuje poštenim ljudima.

  • star

    7. maj 2019 | 14:40

    Rezignirani građani Bastaćevim ponašanjem su mu svašta poručili i sreća da nije došlo do fizičkog obračuna, jer je Bastać prekršio sve norme ljudskog ponašanja.

  • Aca

    7. maj 2019 | 14:22

    Bastaću, da se da jedna motika u šake da bude od njega neke bar koristi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA