≫ 

Dok sam predsednik neću da priznam nezavisnost Kosova! Vučićeva poruka stranim partnerima

Nalazimo se u užasno teškoj situaciji i ne treba niko da se pravi lud u ovoj zemlji i oko nas, jer svi odlično znaju šta se dešava, ali svima odgovara da izmisle novog krivca - ukazao je Vučić na javnom servisu

Pokušali smo da vratimo nešto od onoga što je odavno izgubljeno, a onda smo videli snagu velikih sila, rekao je predsednik Aleksandar Vučić po pitanju pokušaja kosovskog problema.

- Suština je sledeća: Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Nalazimo se u teškoj situaciji, i neka se niko ne pravi lud u ovoj zemlji. Svi znamo šta se dešava na Kosovu i sada svi traže krivca - rekao je u emisiji "Upitnik" i potvrdio da kada kaže da se traži "krivac" - da je taj "krivac" ustvari on.

Kosovo je, podsetio je proglasilo nezavisnost 2008. godine, a Srbija je, kaže, uspela da neke stvari vrati iz ćorsokaka i da proba da vrati nešto što je oduvek bilo izgubljeno.

U tim nastojanjima suočili smo se , kaže, sa snagom velikih sila, ali i protivnicima unutar zemlje, i sa činjenicom da se na različite načine razarala sama mogućnost da Srbija, ne Srbi, imaju nešto od toga.

On je rekao da je njegova kompromisna ideja odbačena, a na pitanje šta je tačno mislio pod razgraničenjem, rekao je - da se uspostavi pravedna i pravičnna granica između Srba i Albanaca.

Aleksandar Vucic, Berlin Samit u Berlinu - Foto: PRINTSCREEN TANJUG VIDEO

"NEĆU PRIZNATI KOSOVO, SRUŠITE ME, ALI NEĆU"

- Dok sam predsednik neću priznati nezavisnost Kosova - poručio je Vučić stranim partnerima.

- Možete samo da me ubijete, ali to se neće desiti. Evo, kažem svima i Englezima i Nemcima - neću. Srušite me, ali neću. Za petnaest godina može da bude neko drugi predsednik, ali Vučić neće priznati Kosovo - poručio je predsednik Vučić.

Vučić je rekao da se Beograd borio novom politikom i energijom, većom snagom naše zemlje u celini da proba da vrati ono što je odavno uveliko izgubljeno, ali je potom viđena snaga velikih sila.

Ne želi, istakao je, da obmanjuje naš narod tako što će loše da govori o Haradinaju i Tačiju i stiče popularnost time, a da zamagljuje istinu.

- Nalazimo se u užasno teškoj situaciji i ne treba niko da se pravi lud u ovoj zemlji i oko nas, jer svi odlično znaju šta se dešava, ali svima odgovara da izmisle novog krivca - primetio je.

Kaže da mu je dosta priča poput „mi smo protiv razgraničenja, ali želimo da dođe do pomirenja".

- Kao da slušam neke naše opozicione lidere, bivše vlasti, kao da kada ste na izboru mis sveta, gde svi kažu da su za mir u svetu. Prazne priče slušam i gledam već mesecima, a kada ih pozovete da govore o rešenju za KiM, ponude nema. Jedini razgovor se svodi na to da sam izdajnik, da sam đubre koji će da potpiše kapitulaciju u Berlinu - istakao je Vučić.

Upitan kakvo je rešenje tačnu nudio, ko ga je odbio i kakve će posledice biti, on je ponovio da niko nije hteo da ga čuje.

- Odbijeno je tako što niko nije hteo da čuje. Kako mislite da ponudim celom narodu ono što niko nije hteo da čuje? Odbijena je ideja o granicama između Srba i Albanaca. Čini mi se da se svi prave ljudi. Kakva izmena granica? Ja kažem da mi nemamo jasnu granicu, imamo jedno što piše u Ustavu, a na terenu je nešto sasvim drugačije. Smarrao sam da je važno da se nađe kompromisno rešenje, ne zanoseći se praznim junačkim pričama - objasnio je.

- Zašto govorim na ovako oštar način - zapitao je i odgovorio:

- Hoću da probudim ljude. Pokušao sam nešto što je teško, ali je najbolje za nas. Nisam uspeo, jer su svi rekli da ne valja rešenje, a nisu ga ni čuli. Bio sam izložen najbrutalnijoj kampanji, a niko nije ni čuo.

Na pitanje da li to znači da je Srbija izgubila Kosovo, Vučić je rekao da se šest godina bori kao lav i da ne da nikome da podigne glas za Srbiju, a da je ne dovede u situaciju da bude bombardovana.

Aleksandar Vučić Kosovo Vučić u Kosovskoj Mitrovici - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"NISAM USPEO, JER SU SE SVI PRAVILI LUDI"

Vučić je izjavio da nije uspeo da reši pitanje Kosova i Metohije, jer su se, kaže, "svi pravili ludi". On je rekao da je njegova ideja odbijena, a da niko nije čuo šta nudi.

Upitan šta je nudio, predsednik je odgovorio:

- Ja nisam mogao da ponudim ništa javno, do kraja da iznesem, jer nisam došao ni do pola u razgovorima. Kako da ponudim narodu nešto što nisam uspeo da dogovorim ni sa suprotnim taborom, ni sa bilo kim u međunarodnoj zajednici.

Na pitanje šta je odbijeno, Vučić je istakao da je odbijena uopšte ideja o bilo kakvom kompromisu, o uspostavljanju granice, koja bi bila pravedna i pravična, između Srba i Albanaca.

Na konstataciju da se svašta čulo o toj ideji, da li je reč o razgraničenju po etničkim linijama ili o korekciji granica, Vučić je konstatovao da se svi prave ludi, jer kada se govore o izmeni granica, niko ne zna o kojim granicama govore.

- Ja kažem da mi nemamo jasnu granicu, jer imamo jedno u Ustavu, a sasvim drugu situaciju u realnosti. Pola sveta smatra jednu granicu, a pola doživaljava druge - konstatovao je predsednik.

Kako kaže, smatrao je da je važno, imajući u vidu težinu situacije na terenu i težak položaj Srba na KiM, da se se nađe kompromisno rešenje, ne zanoseći se praznim, junačkim pričama u kojima mi možemo samo da izgubimo, a ne da dobijemo.

- Kad vas pitam o kojim granicama govorite - ne znate. Ne zna niko, a svi govore o promeni granica i svi pricaju o pandorinim kutijama, a niko ih nije pomenuo i nije smeo ništa da pita one koji su ćutali kao zaliveni kad je neko 2008. proglasio nezavisnost. Sad si ti, Vučiću kriv što bi nešto da vratiš - rekao je predsednik.

On se, kaže, borio da se postigne rešenje, ali nije uspeo baš zato što su se svi pravili ludi.

Naveo je da za Srbiju "užasno teška situacija", te da se na diplomatskom planu ništa ne dešava, što je, podvlači, najgore za Srbiju.

- Dešava se zamrznut konflikt, što je eufemizam za najgore i najteže stanje za nas. Samo što ljudi misle da su mnogo pametni kada govore na ovakav način - konstatovao je Vučić.

Granični prelaz Jarinje Administrativni prelaz Jarinje - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

O OPTUŽBAMA ZA UBISTVO IVANOVIĆA

Vučić kaže da ga lično najviše boli to što u borbi za rešenje kosovskog pitanja nije imao podršku domaće javnosti.

- To me najviše bolelo, ali me ne bi sprečilo da se borim da, međutim, nije bilo i drugih faktora spolja - rekao je predsednik.

Najžešća ofanziva protiv nas počela je, kaže, od 15. januara prošle godine, sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Kako kaže, u to vreme je krenulo "nešto ozbiljnije od mog, od vašeg života", nešto protiv naše zemlje, kriminalizacija Srba na KiM, ne bi li se svi odstranili i napravio ulaz Albancima na sever, da bi se reklo - šta će nama sever, Pomoravlje, bilo šta na KiM.

- Pa da kažu, rešenje je mir u svetu. A kako ćemo to da rešimo, ne znamo, ali ''ajde prvo da skinemo Vučića - ističe on.

Sa ubistvom Ivanovića počeli su da ruše poziciju Srbije:

- ''Vučić ga ubio''...a ja mu jedini pomagao i privatno i kao predsednik i za to postoje svedoci iz porodice, koji su to već rekli bezbroj puta, ali moje je bilo da ćutim i trpim. I nije to problem, već što su na Srbiju bacali drvlje i kamenje - ističe Vučić.

Upitan da li će uskoro moći da iznese ime izvršioca ubistav Ivanovića, on kaže da je i ranije rekao da se nada da ćemo moći to da kažemo.

- Naša služba misli da zna sve, ima kompletnu sliku ali traže dovoljno dokaznog materijala. Ali, ne možemo ni da ga imamo kad nismo prisustvovali ni uviđaju, ali nastavićemo da radimo i naši organi su na izvanrednom tragu - rekao je on.

Njegova je ideja bila ideja po kojoj bi Srbi mogli da da dobiju nešto za očuvanje obraza, što bi puno značilo za očuvanje našeg naroda na KiM.

Aleksandar Vučić, polaganje venaca na mesto ubistva Olivera Ivanovića Vučić na mestu ubistva Ivanovića - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"JA SAM SA SOBOM RASKRSTIO"

Vučić je rekao da Srbija u Kini ima veliki oslonac i politički i ekonomski, iako zna, kako kaže, da će već sutra zbog toga biti kritikovan na sastanku za zemljama Kvinte.

- Ja sam sa sobom raskrstio i mogu otvoreno ovako, pošteno, u lice svakom da kažem i da ne taktiziram - i zapadnim partnerima i domaćoj javnosti - rekao je Vučić i dodao da "nikog ne folira, ne laže".

- Kod mene postoji jedna velika, nova energija kao kada smo izvlačili zemlju iz bankrotstva i rešio sam da svu snagu uložimo u investitore - rekao je Vučić za RTS.

Ističe da je u političkom smislu izuzetno zahvalan Kini i Rusiji.

- Iako znam da ću sutra na sastanku sa Kvintom da budem kritikovan. Mi u Kini imamo ogroman oslonac, ne samo politički, već i ekonomski - ističe Vučić.

To je, dodaje, moglo da se vidi i danas, posle sastanka sa predstavnicima kompanije Ksinđi kaoj dolazi u Niš.

- To je sedma fabrika koju dovodim samo u Niš i poalžmeo kamen-temeljac. A što se tiče Kineza - prvo je 44 odsto uvećan prozivodnja 2017. u Železari, pa još kumulativno u 2018. Danas je to najveća fabrika sa najevćim izvozom . Uspeli smo ni od čega, uz dugove, da napravimo giganta zahvaljujući kineskom predsedniku Siju - rekao je on

Hvala, prijatelji, dodao je Vučić, rekavši da se borio i molio za to.

Zahavalan je, kaže i radnicima.

Forum Pojas i put, Sji Đinping, Aleksandar Vučić, Vladimir Putin Vučić i Sji u Pekingu - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

O KONTRAMERAMA IDUĆE NEDELJE

Predsednik Srbije istakao je večeras da još razmišlja o kontramerama protiv Prištine, i dodaje da nije lako donositi takve odluke, jer, šta god da se uradi protiv Albanaca, naštetiće se i interesima svog naroda.

Vučić je, u „Upitniku“ RTS-a, objasnio da ima mnogo predloga, da je dobio predloge od Kancelarije za KiM, kao i ministarstava.

Sutra, kako je najavio, ide kod potpredsednika italijanske vlade Salvinija, a potom u Tiranu, te ga posle čeka velika manifestacija proslave Dana pobede i Evrope, gde će se prikazati uvećane snage srpske vojske.

- Kada se sve to završi, sešćemo sledeće nedelje, prvo sa našim narodom na KiM, pa sa strankom - rekao je on.

Vučić je, upitan da li će se sastati sa Srbima sa KiM u Beogradu, potvrdio je i dodao da sumnja da bi mogao održati sastanak u Zočištu ili ponovo u Lapljem selu, jer je jedina politika Prištine sada da ih Srbija prizna.

- Ponavljam, nećemo priznati Kosovo, neću i tačka - podvukao je on.

Vezano za rezoluciju koju Priština namerava da izglasa o srpskim zločinima na Kosovu, kazao je da, ako se sagleda šta su nam sve stavljali na teret, ispada da nema tako genocidnog naroda u svetu.

Podsetio je da su mu Albanci pretili da će biti gotov ako ne prizna Kosovo, najpre Haradinaj, koji je dao rok do 19. decembra, a potom drugi - do Vaskrsa.

Nije, kaže, stvar u tome što su promašili datume, već u njihovim namerama, koje razume.

Ukazao je da ga neki ovde nazivaju velikim izdajnikom, koji bi nešto da učini Albancima, iako je upravo on jedina meta svih albanskih medija u pokrajini i Albaniji.

- Kada održimo najveći skup u poslednje dve decenije, nijedne reči nema u albanskim medijima, a kada se skupi 20 ljudi protiv mene, evo i naslovnih strana. Znaju oni da najveći problem imaju sa snagom, borbenošću, snagom argumenata, ugleda, koji imam ja, Ana Brnabić i našli ljudi u Evropi i svetu, i snagu koju imamo da tu argmentaciju zastupamo. Podržavaju druge jer znaju kako bi se lako sa njima dogovorili - rekao je Vučić.

Ukazao je da treba samo pogledati prištinske medije i da će svi razumeti ko radi, a ko ne radi za srpski narod.

Podsetio je da je na KiM dobio 80 odsto glasova, kako na severu, tako i jugu, i rekao da najbolje naš narod tamo zna ko se za nih bori.

Kada je reč o idućem Samitu u Parizu, rekao je da nikakav plan nije dobio od njih.

- Moj plan je da sačuvamo mir i stabilnost - podvukao je Vučić.

Upitan da li ima Plan B, rekao je da se držimo svega što su svi usvojili, da ćemo se praviti i mi ludi kao i svi drugi.

Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron Makron, Vučić, Merkel - Foto: Predsedništvo Srbije

SRBIJA HOĆE U EU

- Srbija nema pravo i ne može da odustane od evropskih integracija, jer je to put u društvo kojem želimo da pripadamo i u ekonomski napredak, a da li će EU da nas primi, to je pitanje za njih - konstatovao je Vučić.

Na pitanje da li je moguć zastoj na evropskom putu zbog Kosova, Vučić je konstatovao da se u tom pitanju vidi sva suština i dubina licemerja u delu srpske političke javnosti.

Kako je rekao, kada kaže da je potreban kompromis, uslede kritike da je izdajnik koji bi priznao KiM zbog evropskih integracija, a kada kaže da neće priznati nezavisnost Kosova - dođu kritike kako će prekinuti put u EU.

- Moje pitanje je - ponudite mi rešenje. Ko je taj Albert Ajnštajn ili Isak Njutn, i koju formulu ćete da mi ponudite da ne potpadnemo pod jednu od dve dve vrste kritike? Nema takvog rešenja - istakao je Vučić gostujući na RTS.

Zato se, kaže, trudi da na uskoj, tankoj zici hodamo uspravmo, da niko ne ponižava našu zemlju i da ona ne padne u ambis, već da Srbija ide napred i da polako na toj uskoj, tankoj žici hoda i da obilazi druge koji hodajuu po debeloj gredi.

Predsednik je naveo da Srbija nema pravo i ne može da odustane od evropskih integracija, jer je put u EU - put u društvo kojem zelimo da pripadamo i put u ekonomski prosperitet.

Dodao je da je Srbija jedna od tri - četiri zemlje koja ima suficit, koja je smanjila nivo javnog duga, uz to što nam je EU značajan trgovinski partner.

- Da li oni hoće nas da prime, to je pitanje za njih. Da plačem, kukam i molim neću nikog. Da molim za investicije, za mir i stabilnost, hoću uvek, ali da molim da neko kaže da pripadamo njihovom društvu - neću - naglasio je Vučić.

Aleksandar Vucic, Berlin Vučić, Mogerini i Brnabić - Foto: PRINTSCREEN TANJUG VIDEO

DANAS IZGLEDA KAO DA ĆE IZBORI BITI NA PROLEĆE

Vučić je rekao i da će, kako danas izgleda, izbori u Srbiji biti održani na proleće.

- Za deset meseci su redovni izbori. Ušli smo u izbornu godinu. Imaćemo lokalne izbore, a možda i parlamentarne zajedno - rekao je Vučić u emisiji „Uputnik“ upitan da li ćemo imati vanredne izbore.

Na dodatno pitanje da li to znači da će izbori biti tek na proleće, on je ukazao da tako danas izgleda, ali da uvek može da se dogodi nešto, da neko kaže da ne veruje u legitimitet vlasti.

- U tom slučaju, izaći ćemo u susret političkim protivnicima, ali plašim se da će lošije proći nego što su na prošlim izborima, a tako i na beogradskim - rekao je on.

"NA POLJU DEMOKRATIJE TREBA RADITI"

Vučić kaže da po pitanju unapređenja stanja demokratije i pravne države u Srbiji potrebno dosta toga uraditi.

- Efikasnost pravosuđa mora da bude daleko viša. Mi moramo u parlamentu da napravimo procedure, koje će da garantuju razmenu stavova na najbolji mogući način - rekao je Vučić za RTS.

Na konstataciju novinara da ugledni nemački FAZ priznaje da je Srbija na planu ekonomije načinila uspehe, ali da se nalazi na udaru kritike EU zbog stanja demokratije, Vučić kaže:

- Ustanovili smo da FAZ konstatuje da je sve istina vezano za ekonomiju, da smo na odličnom putu i hvala im na tome, za mene je to veoma važno.

Kaže da to što iznose o demokratiji i pravnoj državi odlično razume:

- Najbolje bi bilo da sa testerama dolazim na RTS, onda bih češće gostovao, onda bi cvetala demokratija - primetio je ironično i nastavio:

- Šta je potrebno uraditi? Mnogo toga.

Upad u RTS - Printscreen/Radio Slobodna Evropa

"IMA PARA ZA VEĆE PENZIJE I PLATE"

Vučić kaže da će se boriti za to da povećanje penzija ove godine ne bude manje od pet odsto, kao i za to da bude još jednokratnih isplata i pomoći.

- U vezi sa platama - ići ćemo na na značajno povećanje, uključujući i voljsku, policiju, ali ne smemo da preteramo da ne bismo uništili privatni sektor, jer, ko će onda da izdržava javni sektor - kaže Vučić za RTS.

Ističe da u budžetu ima novca za jasan brži rast, za povećanje plata i penzija.

- Najlakše je vama na televizijama, svakog štrajkača podržite, a onda nas pitate što nema para za nešto. Pa, nije kasa ćup. Vodimo računa i zato smo uspešni - rekao je Vučić.

Najavio da se ove godine očekuje i novo povećanje plata, posebno u zdravstvenom sektoru.

- Sestrama ćemo da povećamo za 12 odsto, možda i 15 odsto. Posebno lekarima, sestrama, nastavnicima, učiteljima - istakao je predsednik i dodao da će se pitanje povećanja plata razmatrati verovatno tokom leta.

Cilj je, dalje navodi, da se nezaposlenost spusti ispod devet odsto pa da se poveća životni standard.

Ukazuje da je povećana i minimalna zarada, dodajući da veruje da će uskoro biti i 30.000 dinara.

Prosečna plata sada je 460 evra, a biće, kaže, i 500.

"BACIO SAM SE NA POSAO DA IMAMO NAJVEĆI RAST U EVROPI"

- Svetska banka predviđa da bi Srbija uz reforme mogla da dostigne privredni rast od sedam odsto i bacio sam se na posao da to i uradimo i imamo najveći rast u Evropi - izjavio je Vučić.

On je, gostujući na RTS - u emisiji Upitnik, rekao da je juče dobio od SB zvaničan materijal u kojem je navedeno da Srbija ima godišnje rast tri do četiri odsto i da ne raste koliko bi mogla.

Vučić ističe će se posebno angažovati kako bi Srbija dostigla najveći rast u Evropi, od sedam odsto, kao i da tu treba posebno da povedemo računa o dodatnim javnim investicijama, zatim o javnim nabavkama, razvoju rudarskog i enrgetskog sektora što podrazumeva promene u EPS-u i rudarskom sektoru.

Kako je rekao, treba rešiti pitanje rudnika Štavalj, ali i iskoristiti to što imamo na zapadu Srbije 10 odsto svetskih rezervi litijuma, kako bi se kod nas pravile baterije za električne automobile.

- Zatim radimo reformu kompeltnog poreskog sistema - naglasio je Vučić i podsetio da su danas potpisana tri ugovora sa SB od koje ćemo dobiti 142 miliona dolara za unapređenej trgovine na Zapadnom Balkanu, razvoj E uprave i reformu poreske administracije.

Vučić kaže da treba smanjiti i parafisklane namete i dodaje da mi i Bugari imamo najmanji PDV u regionu, dok na primer Hrvati imaju PDV 25 odsto.

Predsednik je najavio da će biti smanjen porez na zarade, pre svega, kako bi se smanjila siva ekonomija, čime će se podstaći preduzetnički duh i start ap firme.

Kako kaže, biće nastavljeno privlačenje stranih investicija i već sutra jedna nova nemačka kompanija dolazi da razgovara o investiranju.

Govoreći o MTU koja će sa našim inženjerima za dve ili tri godine popravljati avionske motore, Vučić dodaje da stiže i jedna francuska kompanija za dva dana na razgovore koja želi da uđe u avio klaste koji se sada stvara.

Aleksandar Vučić Potpisivanje Memoranduma sa MTU - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić kaže i da je sada nezapslenost oko 11 odsto, kao i da je plan da bude ispod 10 i devet odsto i da će se onda raditi na podizanju životnog standarda.

Kaže da danas imamo zdrav sistem i da su na primer nenaplativi krediti pre bili 23 odsto dok su sada na nivoe 5,7 odsto.

- Ima para u bankama i moramo da razgovaramo da više finansiraju srpski privatni sektor - dodao je Vučić.

Predsednik je na karti pokazao koji su sve aktuelni projekti po pitanju putne infrastrukture i istakao da će već za deset dana građani moći da idu autoputem celim Koridorom 10 sve do makedonske granice.

Istočni krak Koridora 10 do bugarske granice će biti otvoren za tri meseca, dodao je on.

Za mesec dana će, dodaje, biti otvoren autoput od Obrenovca do Čačka, dok će do 19. decembra biti gotova i deonica Surčin - Obrenovac, tako da će biti otvoren ceo potez od Beograda do Čačka.

Takođe, do kraja 2021. biće završen autoput od Čačka do Požege, rekao je Vučić i dodao će za 15 dana položiti kamen temeljac za početak radova.

Ostaje da se izgradi autoput ka Kotromanu od 60 km i ka Boljaru na granici sa CG u dužini od 107 km.

Imaćemo puteve kao u Švajcarskoj, naglasio je Vučić.

Vučić kaže da će do septembra početi i izgradnja prve deonice autoputa Niša - Merdare do Pločnika, zatim da će pre toga tokom leta početi i izgradnja Moravskog koridora koji će spojiti Pojate i Preljinu.

Najavio je da će se graditi i brza saobraćajnica od Požarevca do Donjeg Milanovca, zatim od Rume do Novog Sada i autoput Ruma - Šabac, što bi trebalo da bude gotovo za dve i po godine.

Dodao je da će se graditi i autoput Beograd- Zrenjanin i Zrenjanin - Novi Sad.

Zatim u junu počinju radovi na gradnji autoputa Kuzmin - Sremska Rača i praviće se novi most na Savi.

Vučić ističe da Srbija može da pomogne Republici Srpskoj za gradnju autoputa ka Bjeljini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare1

    8. maj 2019 | 11:51

    Jel sada jasnije sto ovi od 5% setaju i imaju podrsku haradinaja,engleza....Pa jer je Vucic patriota,govori svei narodu nista ne krije.Ne priznaje ezavisno Kosovio i ne uvodi sankcije Rusiji.Srbija sa Kinom kao braca....Njima to smeta treba neko ko ce da klima glavom kao od 2000 te...da bude sa teroristima dobar,sa ustasama...da im daje sakom i kapom.E vazi ali sutra

  • Uroš

    8. maj 2019 | 07:57

    Kratko i jasno je zapušio usta svima onima koji pričaju o njemu kako će da uradi ovo ili ono. Zapravo predsednik Vučić sve čini što je u interesu države iako mu je manevarski prostor sužen zbog grešaka prethodnih vlasti.

  • Lala

    8. maj 2019 | 07:57

    Secam se kako se zaklinjao nema smanjenja penzija, nikada se nece kandidovati sa pedsednika i sta bi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA