Merkel i Makron otkrili Crnogorcima šta žele od Beograda i Prištine

Povodom izjave portparolke Evropske unije Maje Kocijančič koja je naglasila da šefica evropske diplomatije Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, iz kabineta Merkelove navode da sarađuju sa Briselom

  • 5

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron žele da daju novi zamah procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine koji se odvija pod okriljem Evropske unije, saopšteno je podgoričkoj Pobjedi iz kabineta kancelarke Merkel.

Na pitanje da li to što su se Nemačka i Francuska direktno uključile u rešavanje kosovskog problema znači da ove zemlje nisu zadovoljne učinkom Evopske unije, portparol savezne vlade kaže da obe zemlje podržavaju nastavak dijaloga.

- Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Emanuel Makron izrazili su punu podršku dijalogu o normalizaciji između Srbije i Kosova. Oni žele da daju novi zamah procesu koji se odvija pod okriljem Evropske unije - saopštili su Pobjedi iz nemačke vlade, prenosi CdM.

Povodom izjave portparolke Evropske unije Maje Kocijančič koja je naglasila da šefica evropske diplomatije Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, iz kabineta Merkelove navode da sarađuju sa Briselom.

- Kao što je navedeno, i predsednik Makron i kancelarka Merkel u potpunosti podržavaju proces normalizacije uz pomoć Evropske unije - navode u Vladi Nemačke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    8. maj 2019 | 10:32

    Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron i sve druge zemlje koje su u NATO EU KFOR vojne okupacione snage u juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji a 1999 ucestvovale u bombardovanju Srbije i priznale albansku teroristicku drzavu na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije nemogu ni pod kojim uslovima ne samo oni vec sve drzave EU koje su okupator juzne Srbije nemogu biti ukljuce ni u resavanje Srpske zemlje Kosovo i Metohije. Velika je greska i teska povreda postojeceg Ustava Srbije od Aleksandra Vucica sto neproglasi vojnu okupaciju juzne Srbije Kosovo i Metohije u UN i proglasi sve nelegalne albanske OVK strukture koje su stvorene pod NATO EU vojnom okupacijom i iskljucivo u UN uz Rusiju i Kinu da zahteva NATO EU KFOR UNMIK napustanje juzne Srbije Kosovo i Metohije istovremeno ulazak Kineske armije kao osnovu pripreme povratka Srbije u juznu Srbiju Kosovo i Metohiju. Kineska armija bi ugasila sve albanske nelegalne strukture od albanske vlade,albanske policije,albanske KBS,albanske ROSU a koje su stvorene pod NatoEU vojnom okupacijom. Da bi se proces povratka Srbije u juznu Srbiju Kosovo i Metohije odvijao nesmetano nuzno je da Srbija udje u vojni savez sa Rusijom,Ruske vojne baze po celoj Srbiji Pancicev vrh-Raska-Nis-Subotica. Srbija da udje i u ODKB i Evroazijskoj uniji kako bi Srbija postala teritorijalno celovita slobodna Srbija i ekonomski i vojno jaka umesto sto joj kroje sudbinu da bude rasparcana i pretvorena u roblje od strane NATO EU pakta. Ovo je sudbonosno vreme za Srbiju i Srbija mora da izadje pobednik od NATO EU plana da rasparca Srbiju (Sandzak,Kosovo i Metohiju,Vojvodinu). Pobedom Srbije je i pobeda i opstanak Republike Srpske u Bosni i Hercegovini u suprotnom nestankom Srbije na Beogradski pasaluk nestala bi i Republika Srpska u Bosni i Hercegovini . Cilj Nato EU Pakta je da drobljenjem Srbije eliminisu svaku mogucnost Ruskog vojnog prisustva u Srbiji a time bi lako i izbrisali Republiku Srpsku i NATO EU bi tada imao svoje baze u Bosni i Hercegovini nesmetano jer nebi sprecavala Republika Srpska koja bi bila prethodno izbrisana sa mape Bosne i Hercegovine.

  • junik

    8. maj 2019 | 10:38

    Bas su nasli kojima da iznes stavove,lako je poklanjati teritoriju koja nije vasa i ubedjivati o ispravnosti. U nasem ustavu ne postoji funkcija koja moze potpisati tako nesto. Predsdnik je odabran da vodi drzavu a ne da poklanja delove teritorija kome koliko treba na cemu se nece zaustaviti parcanje drzave.

  • Draksi

    8. maj 2019 | 12:59

    Kakva Nemačka kakva Francuska! Sami odlučujemo o svojoj sudbini!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA