Nemački šamar Haradinaju: Ambasador u Prištini mu naredio da ćuti!

Heldt je danas rekao da se ne zna kada će doći do liberalizacije viznog režima za građane sa Kosova i Metohije

  • 6

Nemački ambasador Kristijan Heldt naredio je premijeru privremenih prištinskih institiucija Ramušu Haradinaju i drugim liderima Albanaca da ne žure sa izjavama o liberalizaciji viznog režima, jer se ne zna kada će doći do nje, prenosi Gazeta Metro.

Heldt je danas rekao da se ne zna kada će doći do liberalizacije viznog režima za građane sa Kosova i Metohije, ali da se to mora dogoditi.

- Ono što mi želimo da učinimo za Kosovo jeste da da se ono pridruži EU. Mi ne znamo kada će doći do liberalizacije, ali to će se desiti i mora da se desi. Znam da ima mnogo studenata koji odlaze u Nemačku, koji odlaze da se sastanu sa vršnjacima, ali i iz Nemačke koji dolaze ovde - rekao je Heldt, prenosi ovaj prištinski portal.

Heldt je takođe rekao da Nemačka radi previše za tzv. Kosovo da bude deo Evropske unije zajedno sa drugim zemljama Zapadnog Balkana.

Podsećamo, prošle nedelje posle sastanka sa nemačkim ministrom unutrašnjih poslova Horstom Zehoferom, Haradinaj je na Fejsbuku potvrdio da će zvanični Berlin podržati Prištinu po pitanju ukidanja viza.

- Posle sastanka sa nemačkim ministrom unutrašnjih poslova, Horstom Zehoferom, dobili smo "Da" Nemačke za liberalizaciju viznog režima. Zahvaljujemo se kancelarki Merkel i nemačkoj državi za kontinuirano poverenje i podršku ljudima na Kosovu - napisao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K-SO

    8. maj 2019 | 21:42

    Kamo srece da dobiju bezvizni rezim, pre bi se iselili sa Kosova ( nadam se trajno ) a Evropa bi tad valjda shvatila kakvi su to ljudi. Nek sr mnoze kod njih pa da odcepljuju delove njihovih zemalja

  • Kosovka

    8. maj 2019 | 14:43

    Heldt,gde si ti video nemackog studenta na Kosovu? Sto izmisljas i pricas gluposti. Nemacki studenti ne dolaze na Kosovo. Gluposti

  • Bs kv

    8. maj 2019 | 15:50

    Vama će da ukinu vize... Oće, al kad ja budem kapetan od belu lađu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA