≫ 

Albanci priču o Mini Šengenu koriste kao pokriće: Vučić iz Tirane o opasnoj izjavi Tačija

U skladu sa tim mi ćemo razmatrati kako da reagujemo u budućnosti - poručio je predsednik Srbije

  • 70

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Tiranu, u atmosferi napetosti, koju je izazvala izjava predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da je sa albanskim premijerom Edijem Ramom, inače domaćinom sutrašnjeg regionalnog sastanka, razgovarao o ujedinjenju albanskog faktora, potpunom otvaranju granice između Albanije i tzv. Kosova i pripajanju Preševske doline.

Nakon sastanka sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini, predsednik se obratio javnosti.

- Priča o Mini Šengenu između Prištine i Tirane je nemoguća, to pokazuje da se sve vreme pozivaju na Evropu i da to koriste kao pokriće. To pokazuje da od Sofijskog samita Albanci ne osećaju tu vrstu podrške od evropskih sila i to nama pravi probleme - kazao je Vučić.

Kako dodaje, Albanci su uspeli da pričama o nacionalnom ujedinjavanju naprave da to bude normalno, jer o tome stalno pričaju.

- U skladu sa tim mi ćemo razmatrati kako da reagujemo u budućnosti. Ja mislim da je najvažnije da se ponašamo mirno i staloženo. Razgovarali smo i o evropskom putu Srbije i o unutrašnjim stvarima koje treba da završimo - naveo je Vučić.

On kaže da je danas nedvosmisleno rekao da ukidanje taksi nije nikakav poklon Srbiji.

- Kada imate nekoga ko ima tako snažna leđa, kao što su Albanci, i to ne zato što su mnogo pametni i što imaju više novca. Njihova dijaspora u Americi drži mnoge senatore, a kada imate takve ljude jasno je da naš posao nije lak. Srbija dobrom politikom i politikom normalnosti može da sačuva svoje interese - istakao je Vučić.

Govoreći o protestima u Tirani Vučić kaže da nigde nije video Aljbina Kurtija.

- Mene brinu muke koje se dešavaju u regionu, a ekonomija je na dobroj i utabanoj stazi - kazao je predsednik Srbije u Tirani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    8. maj 2019 | 23:10

    Vučić je odlaskom u Tiranu pokazao da želi stabilnost regiona.

  • Jana

    9. maj 2019 | 08:29

    Albanci svetu predstavljaju iskrivljenu sliku o Srbiji.

  • Sonja

    9. maj 2019 | 08:33

    Skandalozno je sve što rade Albanci ali neće ni to zauvek trajati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA