Srpske konsultacije uoči sastanka u Tirani: Sastanak Vučića i Dodika (FOTO)

Oni su doputovali u Tiranu, u atmosferi napetosti

  • 21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su večeras u Tirani uoči sutrašnjeg skupa procesa Brdo-Brioni koji se održava u glavnom gradu Albanije.

Oni su doputovali u Tiranu, u atmosferi napetosti, koju je izazvala izjava predsednika privremenih prištinskih Hašima Tačija da je sa albanskim premijerom Edijem Ramom razgovarao o ujedinjenju albanskog faktora, potpunom otvaranju granice između Albanije i tzv. Kosova i pripajanju Preševske doline.

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Tirana Sastanak Vučića i Dodika u Tirani - Foto: Predsedništvo Srbije

Rama nije davao izjave o tom razgovoru, ali nije ni demantovao, iako će sutra biti domaćin regionalnim liderima na sastanku Procesa Brdo Brioni, zamišljenog upravo kao platforma za smanjenje tenzija i veću saradnju u regionu.

Srpske lidere u Tirani su "dočekali" i protesti pripadnika "Samoopredeljenja" Aljbina Kutrija iz Prištine, sa kojeg je, uz zastave tzv. OVK, poručeno da su i Vučić i Dodik - nepoželjni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA