Pokazivanje sile u trenutku narastajućih napetosti sa Prištinom: Evo kako američka agencija vidi vojnu paradu

Podseća se da Srbija ne priznaje samoproglašenju kosovsku nezavisnost

  • 23

Američka agencija AP objavila je da Srbija održava vojnu paradu kojom obeležava Dan pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, ocenjujući da se radi o pokazivanju sile u trenutku narastajućih napetosti sa Kosovom.

Navodi se da je u današnjoj paradi u u Nišu učestvovalo 4.000 pripadnika oružanih trupa, 300 vozila i 40 letelica, uključujući i dva ruska borbena helikoptera sa ruskim posadama, čime se, po oceni AP, pokazuje sve veće političko i vojno savezništvo sa Moskvom.

AP navodi da su napetosti uvećane u regionu "pošto se Srbija i Kosovo međusobno optužuju za podrivanje napora za pomirenje nakon rata iz 1998-99. godine koji je okončan NATO intervencijom".

Podseća se da Srbija ne priznaje samoproglašenju kosovsku nezavisnost.

Američka agencija ocenjuje da bi bilo kakva vojna intervencija Srbije na Kosovu pokrenula direktni sukob sa mirovnim snagama na čelu sa NATO koje su tamo stacionirane.

VIDEO: Vojska Srbije na paradi povodom Dana pobede u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    10. maj 2019 | 14:31

    DA NEBI NATO EU RATOM PRETILI VISE SRBIJI BAS ZATO JE NUZAN VOJNI SAVEZ DANAS POD HITNO SA RUSIJOM I RUSKE VOJNE BAZE NA PANCICEVOM VRHU RASKI NISU SUBOTICI DA SE NEBI VISE NIKAD PONOVILA NATO ZLOCINACKA AGRESIJA NAD SRBIJOM KAO STO JE BILA 1999. DA SU DANAS RUSKE VOJNE BAZE NA POMENITIM LOKACIJAMA U SRBIJI NIKO SE U NATU ILI EU USUDIO DA PRETI SRBIJI STO SAMO ZELI DA POVRATI SVOJ OKUPIRANI JUZNI DEO SRBIJE KOSOVO I METOHIJU. SRBIJA ISKLJUCIVO U UN ZAJEDNO SA RUSIJOM ZAHTEVATI OD UN DA SE NATO KFOR ZAMENI RUSKIM VOJNIM SNAGAMA I POVRATAK SRBIJE NA NATO OKUPIRANU JUZNU SRBIJU KOSOVO I METOHIJU. NATO EU NIKADA NEMOGU BITI NI SARADNICI NI PARTNERI NI PRIJATELJI SRBIJE DOK GOD SU NJIHOVE OKUPATORSKE VOJSKE PRISUTNE U JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJI I DOK. NEBUDU PRAVNO U UN SUDU ODGOVARALI ZA ZLOCIN 1999 NACINJEN NAD SRBIJOM

  • Zvele

    10. maj 2019 | 22:51

    Ama bas ce vas da pitamo kako ce da se ponasamo

  • Ljubiša

    10. maj 2019 | 14:09

    Šta AP.hoće da kaže,da bi se ''mirovne snage'' stavile na stranu terorista?Pa gospodo nismo vas se plašili ni '99.a tek sada vas se tek ne plašimo,jer sad nije Jeljcin koga ste sprdali,nego Putin,a i Si Djinping i cela Kina vam nisu zaboravili gadjanje ambasade...i ne zaboravite bitnu sitnicu...ponesite plastične vreće u velikim količinama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA