Srbija mora ući u EU i NATO i napraviti dogovor sa Prištinom, bez obzira na cenu koju ćemo platiti: Jovanović kaže da je to u našem interesu

Prema njegovim rečima, posle svih događaja u Srbiji poslednjih meseci i razvoja situacije u regionu, nacionalizam dobija nove oblike i protagoniste

  • 86

Lider LDP-a Čedomir Jovanovića ocenio je danas da Srbija mora ući u Evropsku uniju i NATO i mora se napraviti dogovor sa Prištinom, bez obzira na visoku cenu koju ćemo platiti, jer je taj dogovor prvo u našem interesu.

- S druge strane, po svaku cenu moramo sačuvati mir u regionu, a to znači pomoć Bosni i Hercegovini u njenom nastojanju da ostane jedinstvena, reši svoje probleme i krene u EU i NATO, kao i da rešimo svoje nesuglasice sa Severnom Makedonijom, Hrvatskom i Crnom Gorom - saopštio je Jovanović, koji smatra da su to preduslovi za opstanak i razvitak Srbije.

Prema njegovim rečima, posle svih događaja u Srbiji poslednjih meseci i razvoja situacije u regionu, nacionalizam dobija nove oblike i protagoniste.

Jovanović smatra da alternativa koja treba da zameni takav način razmišljanja pomera dalje granice u većem delu srpske opozicije, koja, prepodne, "navodno napada one koji su osuđeni u procesu ''državnog udara'', a kriju se u Srbiji, čineći nova nedela, a popodne im organizuje skupove podrške".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slučajni prolaznik

    11. maj 2019 | 23:14

    Ja se izvinjavam, a ko beše ovaj gospodin!? Nikako ne razumem ljude koji uvek moraju nešto da kažu pa makar to bilo i glupo, a uz to ih niko ništa i ne pita.

  • Snezana

    11. maj 2019 | 20:42

    Jer ti babo ostavio Kosovo? Pitamo se mi a ne ti.

  • Aca

    11. maj 2019 | 18:44

    Savetuj svog Komsica nemoj srbe molim te jer si isti Komsic jer sta je Komsic za hrvate to si ti za srbe!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA