≫ 

Američki kongresmen sa Havaja se sastao sa Tačijem i Haradinajem: Evo šta im je saopštio u Prištini (FOTO)

Američki kongresmen potvrdio je da Sjedinjene Države ostaju čvrst partner Prištine

  • 9

Američki kongresmen Ed Kejs sa Havaja došao je u posetu Kosovu i Metohiji, gde je razgovarao sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem. Kako je saopštio Tači, Priština ima podršku Sjedinjenih Američkih Država za sporazum sa Beogradom.

Tači i kongresmen Kejs razgovarali su o bilateralnoj saradnji između Kosova i SAD, o doprinosu američkih vojnika u okviru KFOR-a na Kosovu i o političkoj situaciji u našem regionu, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

Kejs je, kako se navodi, potvrdio da su Sjedinjene Američke države i dalje nepokolebljiv partner Prištine i da se ponosi službom članova Nacionalne garde Havaja, koju pružaju KFOR-u.

- Američki vojnici su naši heroji. Oni rade izvanredan posao na Kosovu i uživaju poštovanje svih zajednica. Američki vojnici su naša nada i poverenje - rekao je Tači.

Hasim Taci Kejs, ambasador Fili Kosnet i Tači - Foto: president-ksgov.net

Tokom ovog sastanka razgovaralo se i o dijaloga između Beograda i Prištine. Kako je saopšteno, kongresmen Kejs je za podsticanje nastavka dijaloga i postizanje sveobuhvatnog sporazuma, koji će ojačati mir i stabilnost u regionu i koji će se ubrzati proces evroatlantskih integracija tzv. Kosova.

Tači je rekao da su pisma predsednika Donalda Trampa vodič Prištine u postizanju konačnog sporazuma sa Beogradom.

- Dijalog je jedina alternativa i što više bude kasnilo njegovo ponovno započinjanje, to će više trajati procesi integrisanja - rekao je Tači.

Hasim Taci Sastanak u Prištini - Foto: president-ksgov.net

On je napisao na Fejsbuku da Priština sa Sjedinjenim Američkim Državama ima zajedničku posvećenost miru i slobodi, kao i gledišta i viziju za budućnost tzv. Kosova, regiona i sveta.

- Sa kongresmenom Edom Kejsom saglasio sam se da uloga Sjedinjenih Američkih Država ostaje ključna za Kosovo i region i izrazio sam zahvalnost za angažovanje vojnika i svih Amerikanaca koji služe na Kosovu. Kosovo ostaje posvećeno održivom miru i stabilnosti u regionu izgradnjom dobrih odnosa sa susedima i radeći na konačnom mirovnom sporazumu sa Srbijom. U tom cilju imamo punu podršku Sjedinjenih Američkih Država - kazao je Tači.

Osim sa Tačijem, Kejs se sastao i sa Haradinajem. On se zahvalio kongresmenu i Sjedinjenim Američkim Državama na kontinuiranoj podršci Prištini.

- Dalje jačanje strateškog partnerstva sa Sjedinjenim Državama, kao i saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa između naših dveju zemalja je od vitalnog značaja za Kosovo, jer je naša orijentacija evroatlantska i zapadne vrednost koju zastupaju Sjedinjene Američke Države - rekao je Haradinaj.

Ramus Haradinaj Kejs i Haradinaj - Foto: kryeministri-ks.net

Američki kongresmen potvrdio je da Sjedinjene Države ostaju čvrst partner Prištine i da je ponosan je na službu pripadnika Nacionalne garde Havaja na Kosovu.

VIDEO: Komandant Bondstila je pripadnik Nacionalne garde Havaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    11. maj 2019 | 19:08

    KO GOD DODJE OD AMERA ON OTVORENO PODRZAVA VELIKU ALBANIJU I PRETI SILOM SRBIJI!!! JA STVARNO NEZNAM ZASTO MI NETRAZIMO RUSKE I KINESKE BAZE KAD AMERI IMAJU BONDSTIL U SRBIJI !!! TREBA NEKO I SRBE DA STITI OD NATO OKUPATORA!!

  • Putin R.S

    11. maj 2019 | 19:35

    Svi nas pljuju u lice kad god dodju da sa njima razgovaraju. Pozvati Putina i dati mu da naprave Ruske baze po Srbiji.

  • Balval

    11. maj 2019 | 20:01

    Ako oni sipci arnauti mogu da imaju ameriku koja ih stiti za rad svojih interesa .Koji su okupirali Kosovo i metohiju onda mogu i trebaju da dodju Rusi i da postave svoje baze .Jer sipci arnauti poludeli i ameri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA