Veliki interes slovenačkih firmi za ulaganja na srpskom tržištu: Novi ambasador na sastanku kod Brnabić (FOTO)

Premijerka Brnabić posebno je zahvalila na konkretnoj, ekspertskoj podršci koju Slovenija pruža evrointegracijama Srbije

  • 5

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Slovenije Iztokom Jarcom da dve zemlje neguju dobre bilateralne odnose i politički dijalog kroz kontinuirane posete na visokom i najvišem nivou.

Premijerka Brnabić posebno je zahvalila na konkretnoj, ekspertskoj podršci koju Slovenija pruža evrointegracijama Srbije.

BRNABIC JARC SASTANAK Sastanak u Vladi - Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljević

Ambasador Slovenije je naglasio da postoji veliki interes slovenačkih firmi za ulaganja na srpskom tržištu i dodao da postoji inicijativa da se u narednom periodu organizuje i poslovni forum na kojem bi učestvovala srpska i slovenačka mala i srednja preduzeća iz oblasti poljoprivrede i IT industrije.

BRNABIC JARC SASTANAK Sastanak u Vladi - Foto: Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljević

Premijerka je poželela ambasadoru uspešan diplomatski mandat u Beogradu i prenela poziv premijeru Slovenije Marjanu Šarecu da poseti Srbiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    13. maj 2019 | 19:08

    Nekada se ovo što se danas nudi u Srbiji dovozilo brodovima iz Afrike, i skuplje je koštalo. Dati vladi rokove da nam skine okove.

  • Pierre

    14. maj 2019 | 02:19

    Slovenija poslednja u EU ,nemaju gde da prodaju pamet ,pa se setili Srbije . Pa kad' je njima toliko dobro u EU sta ce kod nas ? I kao da nam pomognu u euro integracijama , a Evropa de raspada po svim savovima !? I ko je sad' ovde lud a ko zbunjen ?

  • Nije nego

    13. maj 2019 | 22:53

    Otvaraju firme kod nas da bi ucestvovali u nasim javnim nabavkama. Koliko traje posao koji dobiju toliko traje I firma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA