Vjerica Radeta neće dobrovoljno u Hag, Boško Obradović protiv izručenja

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu saopštio je danas da će se članovima Srpske radikalne stranke Vjerici Radeti i Petru Jojiću, koji su optuženi za nepoštovanje suda, suditi u Hagu, a ne u Srbiji

  • 13

Poslanica Skupštine Srbije Vjerica Radeta izjavila je danas da ona i njen kolega Petar Jojić nemaju nameru da idu dobrovoljno u Hag, navodeći da ih štiti Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu u kojem piše da nema pravnog osnova za izručivanje.

Inače, o odluci Međunarodnog mehanizma i nalogu za njihovo hapšenje saznala je, kaže, iz medija, te dodaje da nije njen problem kako će Srbija da reaguje.

Predstavnicima medija u skupštini Radeta je rekla i da ne može da veruje da postoji neko ko bi bio u stanju da grubo prekrši Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda, ali je zaključila da je to svakako pitanje za predstavnike vlasti.

A lider Dveri Boško Obradović kaže da taj pokret ne bi izručio nijednog državljanina Srbije "lažnom i antisrpskom sudu u Hagu".

Upitan da prokomentariše odluku Međunarodnog mehanizma da se poslanicima SRS Vjerici Radeti i Petru Jojiću koji su optuženi za nepoštovanje suda sudi u Hagu, a ne u Srbiji, rekao je da se stav Dveri nije promenio "ni za milimetar".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    14. maj 2019 | 14:34

    Ova odluka Haškog (nazovi) suda je toliko nakaradna, da je treba totalno ignorisati.. Dok se odugovlači do besvesti sa sudjenjima šiptarskim zločincima, od Srbije se očekuje bespogovorna poniznost, čak da ne poštuje svoj Ustav i zakon.. Nadam se da će vlast postupiti ispravno.. Podrška Radeti i Jojiću, ne dolazi u obzir da idu u Hag!!! Najzad da i Boško Obradović kaže nešto pametno..

  • Toma

    14. maj 2019 | 14:32

    Zasta I zbog koga da ide u Hag, nedostaju im Srbi da bi odrzavali tu kaznu nazovimo instituciju!? Koga vise foliraju, procita i su kao Bukvar!? Gde su bili ovolike godine da pozrazuju, nego sada pucaju po svim sa ovima, i nedostaje im Radeta i Jojic, mogu i pokojnika da pozovu sram ih bilo! 3Dalje vise od Srbije,!?

  • Nema imena

    14. maj 2019 | 13:45

    Nikad srecniji ne bi bio da se ugasi hag zlocinacka i fasisticka tvorevina!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA