Nezamislivo da nekih poslanika nema, govorimo o životu i sigurnosti naše dece: Milićević kritikovao poslaničke grupe koje ne učestvuju u radu parlamenta

Samo izbori opredeljuju politički kurs Srbije i to je demokratija - kaže Milićević

  • 3

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Ðorđe Milićević kritikovao je danas poslaničke grupe koje ne učestvuju u radu sednice parlamenta, na čijem je dnevnom redu “Tijanin zakon”.

Milićević je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je veliki doprinos u izradi zakona dala Fondacija “Tijana Jurić”, ističući da nijedan zakon koji se našao u procedure nije imao toliku podršku.

- Mi govorimo o životu i sigurnosti naše dece i potpuno je nezamislivo da pojedine poslaničke grupe ne žele da učestvuju u raspravi - rekao je Milićević i podsetio da se tim rešenje predviđa doživotna kazna za počinioce najsvirepijih krivičnih dela.

Milićević je, govoreći o Predlogu zakona o sprečavanju korupcije koji je takođe na dnevnom redu, naveo da su pooštreni kriterijumi za kontrolu imovine javnih funkcionera i da je jasnije definisano šta je sukob interesa i kumulacija funkcija.

Šef poslanika SPS se osvrnuo i na političke proteste rekavši da je Srbija slobodna i demokratska država u kojoj svako ima pravo da protestuje ukoliko ne ugrožava druge, međutim, ocenjuje da Savez za Srbiju po svaku cenu želi da dođe na vlast.

Smatra da SzS nema ideje, konkretne predloge ni rešenja, već koriste uvrede, pretnje i nasilje i, kako kaže, nema podršku građana.

- Samo izbori opredeljuju politički kurs Srbije i to je demokratija - kaže Milićević.

Milićević poručuje da su oni spremni za razgovore o poboljšanju postojećih procesa, ali u parlamentu, a kada je reč o paroli opozicije - Ili fer izbori, ili revolucija, Milićević kaže da se socijalisti nisu plašili ni 5. oktobra 2000, pa se ne plaše ni danas.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA