≫ 

Situacija na prelazima sa mađarske strane je skandal bez objašnjenja! Pastor oštro o ponašanju granične policije

Povodom situacije da je proteklih desetak dana u nekoliko navrata, kako je zvanično rečeno, pao informatički sistem, te da su zbog toga nastali zastoji, Pastor kaže da je neprihvatljivo da u drugoj deceniji 21. veka sistem nekoliko puta pada u kratkom vremenu.

  • 17

Ovo što vidimo na graničnim prelazima sa mađarske strane je skandal za koji nema objašnjenja, rekao je lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor za Radio-televiziju "Panon".

On je je, govoreći u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija, rekao da je nedopustivo da pogranične službe putnike tretiraju kao nekog ko ugrožava njihova prava, kao ljude loših namera.

- To je osnovni ton koji je vidljiv i iz kratkog razgovora koji se obavlja sa putnicima. Mislim da je to skandalozno - rekao je Pastor.

Granični prelaz Batrovci Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Povodom situacije da je proteklih desetak dana u nekoliko navrata, kako je zvanično rečeno, pao informatički sistem, te da su zbog toga nastali zastoji, Pastor kaže da je neprihvatljivo da u drugoj deceniji 21. veka sistem nekoliko puta pada u kratkom vremenu.

- Ili ne znaju da organizuju posao, ili neće da rade - smatra lider SVM-a.

ISTVAN PASTOR Pastor - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Razumljivo je, kaže, da su mađarski pogranični organi temeljni pošto je u pitanju granica Šengena.

- Ali ovo je i granica gde putnik prvi put stiče utiske o Mađarskoj, i ne vidim zašto treba vozačima na granici da rade alko-test, da se 'šetkaju' od kola do kola, sve se čini da se oteža i mnogostruko uspori prelazak - rekao je Pastor.

Dodao je da očekuje da će radna grupa sagledati situaciju i doneti neko rešenje, jer ovo je realan problem.

- Nisam zlonameran, ne radujem se ovoj sitauciji, ne želim na ovoj temi političke poene, ali se nadam da će poruka stići do onih kojima je zadatak da se bave ovim poslom, jer sadašnje stanje je neodrživo - zaključio je Pastor.

VIDEO: Leto dolazi a sa njima i Turci

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarko

    14. maj 2019 | 17:43

    Tako lepa zemlja a dopustili nekolicini neprofesionalnih ljudi da se bahate na krajnje primitivan nacin! Takvo ponizenje nisam nigde doziveo sem na granicnom prelazu sa Madjarskom.

  • DARKO 100%

    14. maj 2019 | 17:29

    Da stavite svi u pasos po 20 e nebi nikog nista ni pitali samo odmahivali rukom prolazi!!!!

  • Kliker

    14. maj 2019 | 17:26

    Svaka mu čast, kad ovi naši ne smeju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA