≫ 

Kako će građanima objasniti zašto nisu u sali? Gojković o bojkotu rasprave o "Tijaninom zakonu" od strane SzS

Njima je od toga preče da raspravljaju na ulicama. Ne znam kako će svojim biračima i građanima objasniti zašto nisu mogli da se izdignu iznad običnog politikanstva, uđu u salu, iznesu svoj stav i pokažu da je naš parlament jedinstven kad se donose ovako važne odluke i zakoni.

  • 36

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će "Tijanin zakon", kojim se uvodi i doživotna kazna za ubice i silovatelje dece, biti usvojen sledeće nedelje, i ocenila da poslanici dela opozicije neučešćem u raspravi dovode u sumnju svoju brigu o deci i ženama koji su stradali na najmonstruozniji način.

- Njima je od toga preče da raspravljaju na ulicama. Ne znam kako će svojim biračima i građanima objasniti zašto nisu mogli da se izdignu iznad običnog politikanstva, uđu u salu, iznesu svoj stav i pokažu da je naš parlament jedinstven kad se donose ovako važne odluke i zakoni - rekla je Gojkovićeva za TV Pink.

Navodeći da poslanici dela opozicije neće učestovati u današnjoj raspravi, ona je istakla da se zakoni ne podržavaju "kod kuće", već učešćem u raspravi i glasanjem na sednici.

Predsednica parlamenta je istakla i da svi poslanici koji učestvuju u raspravi podržavaju donošenje zakona i da ne sumnja da će on biti usvojen sledeće nedelje, nakon rasprave o amandmanima.

Maja Gojkovic Maja Gojković - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Oni koji ne učestvuju i ne dolaze na sednicu, stavili su znak pitanja pred sve građane koliko su se iskreno zalagali za prava deteta - istakla je Gojkovićeva i pozvala i članove Odbora za pravo deteta da uđu u salu i glasaju za zakon.

Ona je podsetila da je 160.000 građana svojim potpisima pokrenulo taj proces, posle kojeg su usledila stručna rasprava i javna slušanja, te podsetila da je i juče apelovala na sve poslaničke grupe da učesvuju u radu parlamenta i da zajednički doprinesu usvajanju dobrog zakona koji je u interesu svih građana u Srbiji.

- Postoje neke teme i sednice koje uđu u istoriju. Ovo će biti istorijska odluka da uvedemo doživotnu kaznu zatvora za kriminalce koji čine najteža krivična dela - rekla je Maja Gojković i istakla da je odluka da se učestvuje u radu sednice i glasa za zakon zapravo dug deci koja su stradala na najteži način.

Gojkovićeva je rekla i da samo deo opozicionih poslanika bojkotuje deo rada parlamenta, budući da dolaze na odbore, učesvuju u radu stalnih delegacija u inostranstvu, čak i podnose amandmane, ali ne ulaze u plenarnu salu.

- To su uglavnom oni koji su se stvrstali uz (Dragana) Ðilasa i (Vuka)Jeremića, koji i nemaju poslanike, jer nisu učestvovali u izborima za aktuelni saziv - istakla je Gojković.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o setu zakona koji se odnose na krivično zakonodavstvo, pre svega izmene i dopune Krivičnog zakonika, kao i izmene i dopune Zakona o krivičnom postupku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape ja

    15. maj 2019 | 11:27

    Opoziciju,interesuje samo vlast i novac.

  • Nadica

    15. maj 2019 | 10:37

    Stete deci , mrzeci v;ast i uspeh koji postizu.

  • Nevena

    15. maj 2019 | 11:51

    Sramota!ZA SVAKU OSUDU JE BOJKOT SzS-a!Dakle, nesto sto je od opsteg znacaja treba podrzati, DA SE TAKO NESTO NE DOGODI VISE NI JEDNOM DETETU, DA NI JEDAN RODITELJ VISE NE DOZIVI TU TUGU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA