Vučić i Borisov o saradnji, regionu, energetskim projektima: Predsednik Srbije zahvalio na snažnoj podršci Bugarske

Aleksandar Vučić je svog sagovornika obavestio o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, te najavio da će poslednja deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru biti u subotu otvorena za saobraćaj

  • 51

Predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov, razgovarali su danas telefonom, i tom prilikom predsednik Srbije je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što dve zemlje intenziviraju svoju saradnju, ne samo kroz bilateralne odnose, nego i kroz rad Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke. On je istakao da taj kvadrilateralni format saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa, ali i razvoj Srbije u ekonomskom i svakom drugom smislu.

Vučić je rekao i da će naša zemlja nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona, a s premijerom Borisovom posebno je razgovarao o infrastrukturnim i energetskim projektima za povezivanje dve zemlje.

Svog sagovornika je obavestio o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, te najavio da će poslednja deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru biti u subotu otvorena za saobraćaj.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o mogućnostima za diverzifikaciju izvora snabdevanja gasom, kroz projekat gasovoda "Balkanski tok", koji, po predlogu premijera Borisova, treba da objedini gas iz više pravaca snabdevanja, navedeno je u saopštenu službe za saradnju s medijima predsednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goksi

    15. maj 2019 | 20:50

    Koridor 10 je samo jedno od dokaza koliko Srbija napreduje.

  • Ranko

    15. maj 2019 | 21:52

    Podrska Bugarske nam je od velikog znacaja. Srbija cini sve da tu saradnju unapredi i odrzi na najvisem mogucem nivou i u svim sferama.

  • Željko85

    15. maj 2019 | 20:49

    Balkanski tok je odličan projekat ne samo za nas nego i za pomenute zemlje koje učestvuju jer ćemo znatno brže i jeftinije nabaviti kvalitetan gas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA