≫ 

Najžešća provokacija Ugljanina do sada! Poručio da je Stefan Nemanja veći zločinac od Ratka Mladića, pa "udario" na predsednika Srbije

Srbi i Bošnjaci imaju potpuno suprotstavljene stavove o događajima iz bliže i dalje istorije, posebno kada se radi o zločinu genocida - izjavio je predsednik SDA

  • 36

Stefan Nemanja, odnosno Sveti Simeon, počinio je veće zločine od Ratka Mladića, a Srbi su njegovo ime dali školi ulici u Novom Pazaru, izjavio je danas u Novom Pazaru Sulejman Ugljanin, predsednik SDA govoreći na konferenciji za medije.

- Srbi i Bošnjaci imaju potpuno suprotstavljene stavove o događajima iz bliže i dalje istorije, posebno kada se radi o zločinu genocida, zločinima nad Bošnjacima. Sve koji su činili zločine nad Bošnjacima oni proglašavaju herojima. Stefana Nemanju koji je napisao platformu za zločine, za istrebljenje naših predaka Bogumila i Ilira ovde, na Saboru 1176. godine. Na toj platformi su Karadžić i Mladić i ranije Draža Mihailović, sprovodili ovde zločine genocida. Takvom zločincu su dali ulicu ovde i zvanje sveca, i dali su osnovnoj školi u Novom Pazaru ime zločinca koji je veće zločine počinio od Mladića. Pročitajte žitije Svetog Simeoa pa ćete znati o čemu se radi. Pročitajte tu platformu za istrebljenje Ilira, Bogumila i njihovih potomaka. Dok budemo krili osećanja živećemo u zabludi - rekao je Ugljanin, govoreći o rodonačelniku srpske vladarske loze Nemanjića.

Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao i da predsednik Srbije "Vučić ima antibošnjačke, rušilačke namere prema Bošnjacima i jedan je od inspiratora genocida u Srebrenici".

VUCIC  KOSOVO OBRACANJE Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao da predsednik Srbije ima antibošnjačke, rušilačke namere prema Bošnjacima i jedan je od inspiratora genocida u Srebrenici-FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Za Ljajića Ugljanin je rekao da je "politički prevarant koji živi u Beogradu i koristi bošnjačko glasačko tijelo kao ovce za šišanje i moraće da se suoči sa posledicama svog ponašanja".

Ugljanin je zatražio i lustraciju u državnim organima Srbije, u vojsci, policiji, državnoj bezbednosti, sudstvu, tužilaštvu, da se kazne "učesnici zločina nad Bošnjacima", tvrdeći da su "srpske snage počinile genocid na Bošnjacima" u ovom delu Srbije.

- Srbija veliča ratne zločince, daje im imena ulica, fakulteta, studentskih domova, dok je to tako nema razgovora o pomirenju - rekao je Ugljanin.

VIDEO - Vučić: Nema, Suljo, za tebe fotelje, džaba ti sve

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnaskela

    15. maj 2019 | 19:59

    Наравно да имамо супротстављене ставове о историји, ми нашу не морамо да измишљамо.

  • M.K.

    15. maj 2019 | 23:28

    Napusti drzavu u kojoj ziviš i problem rešen .

  • Angry

    15. maj 2019 | 20:49

    U ozbiljnoj drzavi, ovaj se ne bi puno napricao posle ovakvih izjava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA