≫ 

Priština u strahu zbog Specijalnog suda za zločine OVK

Očekuje se podizanje optužnica i "očigledno je da su oni - poput Kadrija Veselija, Tačija, Haradinaja i drugih, koji sprovode ovu propagandnu kampanju, ti koji mogu da se nađu na njima (optužnicama) za najgore zločine".

  • 6

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da Priština veoma uznemirena pozivima Specijalog tužilaštva usmerenim prema ključnim ličnostima Oslobodilačke vojske tzv. Kosova i pokušava da to gurne u drugi plan najavom da će doneti razoluciju kojom proglašava da je Srbija počinila genocid na Kosovu.

- Oni žele da kažu da su žrtve i da im ne treba suditi već nekom drugom - rekao je Drecun, gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Prema njegovim rečima, očekuje se podizanje optužnica i "očigledno je da su oni - poput Kadrija Veselija, Tačija, Haradinaja i drugih, koji sprovode ovu propagandnu kampanju, ti koji mogu da se nađu na njima (optužnicama) za najgore zločine".

Milovan Drecun

Drecun - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Drecun je rekao i da Priština pokušava da onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom.

On je rekao da je Priština pokušala da u Americi organizuje "predstavljanje navodnih srskih zločina", ali da to nije bilo "zapaženo", jer se vidi da je "zasnovano na lažima i propagandi", ali da Srbija kao država mora na to da odgovori.

On će, kao predsedavajući Radnom grupom za prikupljanje činjenica o zločinima na Kosovu, pozvati predstavnike srpskog kokusa u Americi da, ako je moguće, organizuju da predstavi svoja saznanja o zločinima OVK.

- Mi na poteze Prištine moramo da odgovorimo brojnim činjenicama koje imamo i predstavimo ih Ujedinjenim nacijama, institucijama Evropske unije i prijateljskim zemljama i tako pariramo lažnoj slici koju pokušava da stvori Priština - rekao je Drecun.

VIDEO: Ovako su Albanci zamislili svoju "vojsku" takozvane države Kosovo

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    16. maj 2019 | 10:46

    Ako je Kosovo nezavisno a jeste i to Srbija aminuje a aminuje u pravu ste!!!

  • Grobbelaar

    16. maj 2019 | 10:42

    Taj Sud je trebalo osnovati još 1999. godine, ali očigledno nije bilo volje da se to učini, a sad je to samo jedna farsa smišljena sa ciljem disciplinovanja neposlušnih i da se Srbima zamažu oči.

  • Rastko

    16. maj 2019 | 10:45

    Nema gore poropagandne kampanje od ove koju sprovodi Srbija na delu jos uvek zvanicno SVOJE teritorije u Pristini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA