Laž koja može da potpali bure baruta: Poslanica iz Prištine strašnom podmetačinom pokušala da optuži srpske vojnike za brutalno silovanje Albanke

Gnusan potez albanske poslanice se pretvorio u ruganje svim žrtvama silovanja, koje god da su nacionalnosti

  • 12

Nastojanja Albanaca, da Srbiju prikažu kao genocidnu državu, juče je otišlo korak dalje, kada je članica Skupštine tzv. Kosova, Fljora Brovina, iznela stravične optužbe na račun Srba, pokazavši fotografiju za koju je tvrdila da se na njoj vide srpski vojnici kako siluju jednu Albanku, tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine. Ubrzo potom, ispostavilo se da iza svega stoji manipulacija, jer, prema pisanju prištinskih medija, sporna fotografija datira iz 2004. godine i navodno su je Iračani koristili u propagandne svrhe, optužujući američke vojnike za silovanja. Reagovalo je i Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova i objavilo  da će pokrenuti istragu o ovom slučaju.

Gnusan potez albanske poslanice, koji se pretvorio u ruganje svim žrtvama silovanja, koje god da su nacionalnosti, izazvao je osude od strane njenih kolega poslanika, predstavnika kosovskog civilnog društva i pojedinaca.

Posle toga, otvara se pitanje - ako se sutra zaista pojave dokazi nekog ovakvog zločina, ko će u to poverovati?

Gostujući na RTS-u, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je da, za razliku od Albanaca, on ne spori da je na KiM bilo zločina.

Aleksandar Vucic Printskrin: RTS

- Vidite fotografije koje pokazuju, o tobožnjem silovanju Albanki od strane srpskih vojnika, a onda se ispostavi da je to sa arapskih ratišta. Ja ne kažem da takvih slučajeva nije bilo, za razliku od njih i mislim da u tome postoji velika razlika između nas i njih - rekao je on i poručio da kada slušate Albance koji govore o njihovom prirodnom i istorijskom pravu o zauzimanju svih prostora u kom žive Srbi, ne postoji drugi izbor i jedino što može da kaže je "doterali ste nas do situacije da moramo da sačuvmao i branimo svoj narod.

Ministarka građevinarstva i infrastrukture, Zorana Mihajlović, poručila je da najstrašnijim optužbama protiv Srbije i srpskog naroda, za koje i u Prištini znaju da nisu istinite, kosovski Albanci ne mogu da postignu ništa drugo osim da dva naroda dodatno udalje od dijaloga i kompromisa, a time i od bolje budućnosti i napretka u celom regionu.

Zorana Mihajlović Foto: Marko Jovanović

- Kad nam o genocidu pričaju oni koji su doveli do toga da danas nema Srba u Prištini, Peći, Prizrenu, Uroševcu, Podujevu, Gnjilanu i mnogim drugim mestima na Kosovu i Metohiji, onda to nije ništa drugo do najgore licemerje - navela je ona u pisanoj izjavi.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin podsetio je da je Fljora Brovina bila u našim zatvorima.

- Ona je pravosnažno osuđena na 12 godina zbog učešća u oružanoj pobuni, a puštena je zahvaljujući kukavičluku dosovskih vlasti posle 2000. godine. Trebalo je da odrobija svojih 12 godina i možda onda ne bi lagala o Srbiji, možda onda i drugi ne bi lagali o Srbiji - naglasio je ministar Vulin dodajući da je Brovina trebalo da odrobija 12 godina, kao i svi ostali zločinci OVK koji treba da robijaju i budu osuđeni.

Pokušaj lažiranja istorije izazvao je burne reakcije i u Prištini. Albanska novinarka Arbana Džara rekla je da, ukoliko se zaista ispostavi da fotografija nije autentična, to će predstavljati "skrnavljenje svih žrtava rata i težak udarac za sve žene koje su pretrpele seksualno nasilje".

- Žao mi je što je Fljora Brovina dozvolila da bude iskorišćena u političke svrhe - navela je ona.

Ovim povodom oglasilo se i Specijalno tužilaštvo iz Prištine koje je objavilo da će pokrenuti istragu o slučaju navodnog silovanja za koje je poslanica Demokratske partije Kosova tvrdila da ima dokaze.

Fljora Brovina saslušana je u policiji, prenela je prištinska Gazeta Expres, a portparol specijalnog tužilaštva Ekrem Ljutfiu, najavio je da će se naknadnim saopštenjem obratiti u vezi sa ovim dešavanjima.

Šta se zapravo događalo juče?

Fljora Brovina je fotografiju pokazala uoči sednice Skupštine tzv. Kosova, na čijem dnevnom redu se našao i nacrt rezolucije o navodnom genocidu koji su počinile srpske snage tokom poslednjeg sukoba na ovoj pokrajini i predlog za osnivanje tzv. "državne komisije" za formiranje tribunala za Srbe.

Srpski vojnici navodno silovali zenu Printskrin: Youtube/KosovaPress

Ona je pred kamerama "do detalja prepričala ovaj događaj silovanja", i rekla da se na fotografiji, nađenoj u aparatu jednog od srpskih vojnika, vide trojica pripadnika naše vojske kako siluju Albanku, dok se oko njih nalaze članovi njene porodice koji su pod pretnjom oružjem bili naterani sve da gledaju.

Poslanica Saranda Bogujevci navodno je osudila iznošenje fotografije u javnost i rekla da su joj se obratili zabrinuti članovi porodice žene koja je silovana i tražili da se ista ukloni iz javnosti, ali je posle otkrivanja istine o autentičnosti fotografije, prema pisanju prištinskih medija, postalo jasno da je i ona lagala.

Prištinski mediji, među privima portal "Insajderi", naveo je da je fotografija koju je Brovina pokazala zapravo pronađena preko Gugla. Isto su učinili i portali "Gazeta expres" i "Telegrafi", navodeći pritom da fotografija datira iz 2004. godine, i da su je navodno Iračani koristili u propagandne svrhe, optužujući američke vojnike za silovanja, dok su neki od njih naveli da je reč o snimku koji je uzet sa jednog od porno sajtova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    17. maj 2019 | 14:40

    Fljora ti nemoras da brines tebe nebi niko dirao jer si kao lutka...

  • Milica

    17. maj 2019 | 14:33

    To su oni,to im je u krvi!Njihovo lice i nalicje!!!

  • Зашто нас држе за будалу

    17. maj 2019 | 14:37

    Шта је баби мило, то јој се и снило...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA