Posebna sednica Skupštine o Kosovu 27. maja: Poziv Vučiću da prisustvuje

Gojković je danas novinarima kazala da će predsednika Republike Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sednici, učestvuje u raspravi i podnese izveštaj o Kosovu i Metohiji.

  • 21

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu parlamenta za 27. maj ove godine na kojoj će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji.

Gojković je danas novinarima kazala da će predsednika Republike Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sednici, učestvuje u raspravi i podnese izveštaj o Kosovu i Metohiji.

Poziv će, dodala je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade Srbije i direktoru Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marku Ðuriću.

- Očekujemo da se nakon izveštaja predsednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna tema oko koje je potrebno da se u parlamentu povede dijalog i da garđani čuju političke stavove svih povodom pitanja KIM - istakla je Maja Gojković.

Dodala je da očekuje da debata bude sadržajna, da se čuju različiti pogledi i stavovi o izveštaju.

Maja Gojković Maja Gojković - Foto: Tanjug/ Maja Valić

- Debata će biti otvorena, a posle izveštaja, i uskladu sa poslovnikom, ćemo i glasati o njemu - rekla je Gojković.

Odgovarajući na pitanja o radu Skupštine, Gojković je rekla da rad parlamenta nije blokiran, jer se svakodnevno odvijaju različite aktivnosti u kojoj učestvuje ogromna većina poslanika, odnosno manji deo poslanika trenutno ne učestvuje u debatama i to samo u plenumu.

- Poživ važi za sve. Danas će svi dobiti poziv na sednicu o izveštaju o KiM. Njihovo je pravo i politička obaveza da dođu na sendicu i učestvuju u debati - rekla je Gojković.

Na pitanje kada će na dnevni red da stavi izveštaj Anketnog odbora o trošenju novca na KiM, Gojković je rekla da taj izveštaj niko nije podneo kao predlog koji bi ona mogla da stavi na dnevni red i da nije u mogućnosti da u dnevni red uvrsti nešto što nije podneto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA