Brnabić na sastanku sa članovima Radne grupe za izradu medijske strategije (FOTO)

Proces izrade Medijske strategije bio je u potpunosti inkluzivan i transparentan i uključio je veliki broj eksperata, predstavnika akademske zajednice, međunarodnih organizacija, organizacija civilnog društva, medija i drugih

  • 10

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa članovima Radne grupe koji su radili na pripremi medijske strategije.

Brnabić je upoznala članove Radne grupe sa najnovijim detaljima i koracima u vezi sa donošenjem Medijske strategije, dokumenta koji daje okvir za budući razvoj sveukupne medijske scene u Srbiji.

Proces izrade Medijske strategije bio je u potpunosti inkluzivan i transparentan i uključio je veliki broj eksperata, predstavnika akademske zajednice, međunarodnih organizacija, organizacija civilnog društva, medija i drugih. Tokom februara sprovedena je javna rasprava o nacrtu ovog važnog dokumenta i pristiglo je više od 300 predloga, komentara i sugestija.

Ana Brnabic Foto: Slobodan Miljević

U toku naredne sedmice Vlada Republike Srbije će objaviti Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi, sa komentarima i odgovorima na svaku pojedinačnu primedbu.

Nacrt medijske strategije dostavljen je Evropskoj komisiji, a po dobijanju komentara nastaviće se sa postupkom usvajanja, u skladu sa zakonskom procedurom.

Današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji, Delegacije EU u Srbiji i Fondacije Konrad Adenauer, partnera iz međunarodnih organizacija koji su podržali proces izrade Medijske strategije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mašnica

    17. maj 2019 | 18:25

    Premijerka se trudi za što bolju sliku Srbije u svetu.

  • Anja

    17. maj 2019 | 19:39

    Sve pohvale, svaka cast.

  • Milan Đurić

    17. maj 2019 | 18:53

    Uloga medija je narastajuća i o tome uvek treba voditi računa pri svakom ozbiljnijem planiranom ekonomsko-političkom poduhvatu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA