Lider DSS pozvao vlast da omogući društveni konsezus: Politiku dva jarca na brvnu da zameni politika dijaloga

- Pozivam vlast da napravi i prvi i drugi korak, jer je najodgovornija za vraćanje atmosfere pristojnosti i normalnosti u srpsko društvo - rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora DSS-a

  • 3

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović pozvao je danas predstavnike vlasti da omoguće postizanje društvenog konsenzusa o najvažnijim državnim pitanjima i otvore dijalog o rešavanju kosovskog pitanja, odnosu sa EU, izbornom sistemu, kao i pitanju medijskih sloboda.

- Apelujemo da politiku dva jarca na brvnu zameni politika dijaloga vlasti i opozicije. Pozivam vlast da napravi i prvi i drugi korak, jer je najodgovornija za vraćanje atmosfere pristojnosti i normalnosti u srpsko društvo - rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora DSS-a.

On je istakao da razgovore o konačnom statusu Kosova i Metohije ne treba prihvatiti van okvira Ustava Srbije i rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a da bi svako drugo rešenje bilo čin veleizdaje i da bi bilo pogubno po budućnost Srbije.

Jovanović je ocenio da je politika razgraničenja doživela propast i da je DS S bila u pravu kada je isticanja da je ostavljanje pitanja konačnog statusa KiM u stanju mirovanja u interesu zemlje.

Dodao je da narod i Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne dele stav vlasti da Kosovo treba podeliti i da je siguran da se kosovska politika već deceniju unazad vodi suprotno većinskom stavu građana Srbije.

Jovanović je ocenio da je potrebno početi reindustrijalizaciju zemlje, zaštititi domaću privredu, i ocenio da se nijedna država nije razvila tako što se isključivo oslonila na strane investicije.

On je istakao da Srbiju ništa ne sprečava da "sredi svoje dvorište".

- Pitanje Kosova, put ka EU, Hašim Tači ili Johanes Han nas ne sprečavaju da sredimo svoje dvorište, da definišemo ozbiljnu strategiju industrijalizacije, da promenimo izborni sistem, izborimo se sa korupcijom - zaključio je Jovanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    18. maj 2019 | 18:13

    Ау, који се значај придаје овој јадној опозицији...,чуј, два јарца на брвну!????

  • R R

    18. maj 2019 | 20:47

    Bravo Milose tako se radi za interes svoje zemlje i svog naroda !

  • Mare

    19. maj 2019 | 15:54

    Opozicija je pokazala ko je i sta je.Jedno veliko nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA