"Kongo i Srbija su prijateljske zemlje", Dačić se zahvalio: Cenimo doslednost po pitanju KiM

- Demokratsta Republika Kongo i Republika Srbija su dve izuzetno prijateljske zemlje sa dugom tradicijom prijateljskih odnosa

  • 4

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u razgovoru sa novoizabranim predsednikom Demokratske Republike Kongo Feliksom Čizekedijem u Kinšasi rekao da Srbija podržava tu zemlju na međunarodnom planu i u međunarodnim organizacijama i veoma joj je zahvalna na podršci koju pruža Srbiji i našem teritorijalnom integritetu.

Čizekedi je još jednom naglasio da DR Kongo neće menjati svoj stav u vezi sa teritorijalnim integritetom Srbije i pitanju Kosova i Metohije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

- Demokratsta Republika Kongo i Republika Srbija su dve izuzetno prijateljske zemlje sa dugom tradicijom prijateljskih odnosa. Moja želja je bila da se susretnem sa novoizabranim predsednikom kako bismo potvrdili dobre bilateralne odnose, prijateljstvo i saradnju i u budućnosti - izjavio je Dačić.

U razgovoru je bilo reči o time kako da bude unapređena saradnja dve zemlje i na političkom planu, kao i o razmeni poseta.

Šef srpske diplomatije pozvao je predsednika Konga da na jesen poseti Srbiju što je on sa zadovoljstvom i prihvatio, navodi se u saopštenju.

Dačić je istakao i da je cilj da bude unaprerđena i saradnja dve zemlje u oblasti ekonomije, što podrazumeva povećanje obima spoljnotrgovinske razmene.

- Naš je cilj je i da unapredimo saradnju i u oblasti odbrane i bezbednosti, da ponudimo stipendije za studente iz Konga, kao što je to bilo u vreme Jugoslavije, ali i da budemo jedni drugima prijatelji na međunarodnom planu i da podržavamo jedni druge u međunarodnim organizacijama - istakao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    18. maj 2019 | 16:33

    Svaka čast Ivici Dačiću koji neprestano širi podršku Srbiji kada je u pitanju politika koju vodi. Pored diplomatskih stavova koje predstavlja treba i fizički sve izdržati ( putovati po svetu ).

  • Food

    18. maj 2019 | 16:48

    Super ! Uvozićemo Krompir iz Konga ! I miris i ukus ...

  • W

    18. maj 2019 | 16:44

    Kongo:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA