Dačić: Putin neće dozvoliti proterivanje Srba s Kosova

Rekao je kako su ga više puta uveravali da Rusija neće dozvoliti da se Srbiji nanese šteta

  • 8

- Srbi su masovnim izlaskom na birališta odbranili sever Kosova. U toj odbrani, državni vrh Srbije, kao i srpsko stanovništvo na Kosovu, ima neupitnu podršku Rusije i predsednika Vladimira Putina - izjavio je šef diplomatije Ivica Dačić.

Dačić je za Kurir rekao da Srbija u odbrani svojih interesa na Kosovu ima apsolutnu podršku Rusije.

U više zvaničnih i nezvaničnih susreta, ta podrška je potvrđena, bilo je i konkretnih poteza zvanične Moskve koji su doprineli da Srbi opstanu na Kosovu, kazao je ministar sopljnih poslova.

- Mene su više puta u razgovorima uveravali da Rusija neće dozvoliti da se Srbiji nanese šteta, a predsednik Aleksandar Vučić je više puta to čuo i od samog predsednika Putina - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. M.

    20. maj 2019 | 04:35

    Dačicu taj stav velike Rusije i Putina upravo smeta nekim zemljama koje su umislile da zavode red svuda u svetu. Nije lako Vučicu i tebi da sve to izdržite.

  • Milan

    20. maj 2019 | 08:55

    Nadam se da je tako . Ma da nebi se ja opustio na to. I za bombardovanje smo mislili da neće Rusija dozvoliti pa smo se opekli

  • Cika Velja

    20. maj 2019 | 10:22

    Ajd lepi moj da mi ostavimo Putina malo sa strane,a da kazemo da Srbija nece dozvoliti nikakvo proterivanje! I red bi bio da makar najavimo radikalne poteze zbog zastite Srba na Kosovu,a svet neka malo stavi prst na celo pa nek razmisli jel mu treba WW 3.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA