Bojkot parlamenta je farsa: Gojković kaže da opozicija učestvuje u radu odbora i predlaže amandmane

Poslanici opozicije ne bojkutuju rad parlamenta, učestvuju vrlo aktivno, samo ih nema na poslu - kazala je Gojković

  • 5

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je danas tokom rasprave o amandmanima na zakon o sprečavanju korupcije da poslanici opozicije suštinski ne bojkotuju rad parlamenta i dodala da je taj bojkot velika politička farsa.

Kako je navela, ti isti poslanici učestvuju i u radu skupštinskih Odbora, kao i u parlamentarnim delegacijama, a podneli su i amandmane na zakone o kojima se diskutuje, međutim nisu se pojavili na sednici, čime pokazuju i da im nije baš stalo do unapređenja zakona u zemlji.

- Amandmane su podneli samo poslanici koji bojkotuju rad parlamenta i bitno je da skrenemo pažnju javnosti na to da poslanici SDS-a, Zajedno za Srbiju i DS, koji su se ujedinili, u suštini ne bojkotuju rad parlamenta - kazala je predsednica Skupštine.

Dodala je da bi možda trebalo razmotriti da se izmeni Poslovnik tako da amandmani koje podnesu poslanici, a ne pojave se na sednici da ih obrazlože, uopšte ne budu razmatrani.

- Poslanici opozicije ne bojkutuju rad parlamenta, učestvuju vrlo aktivno, samo ih nema na poslu - kazala je Gojković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA