Izbori na KiM su bili pitanje opstanka srpskog naroda, Milićević: Srbi pokazali odlučnost za borbu

Milićević je novinarima u Skupštini Srbije kazao da su ovi izbori bili pitanje opstanka Srba i da je ubedljiva pobeda Srpske liste pokazatelj i prištinskim vlastima da ne mogu da zaplaše i zastraše Srbe na KiM

  • 0

Šef poslaničke grupe SPS-a Ðorđe Milićević izjavio je danas da su izbori za gradonačelnike u četiri opštine na severu KiM pokazali odlučnost Srba sa Kosmeta da se zajedno sa državni vrhom Srbije bore za opstanak i ostanak srpskog naroda u južnoj pokrajini.

Milićević je novinarima u Skupštini Srbije kazao da su ovi izbori bili pitanje opstanka Srba i da je ubedljiva pobeda Srpske liste pokazatelj i prištinskim vlastima da ne mogu da zaplaše i zastraše Srbe na KiM.

Podsetio je da je za 27. maj zakazana posebna sednica Skupštine Srbije sa jednom tačkom dnevnog reda - Kosovo i Metohija i naveo da za poslanike SPS-a, kao i za one koje pripadaju vladajućoj većini, to nije dnevno politička tema, već pitanje koje se tiče budućnosti Srbije i svakog građanina Srbije.

Kako kaže, za poslaničku grupu SPS nikada se nije postavljalo pitanje da li će prisustvovati toj sednici jer žele da kroz dijalog o izuzetnom važnom pitanju, tamo gde se dijalog vodi - u parlamentu, daju doprinos odbrani nacionalnih i državnih interesa.

- Kod jednog dela opozicije postoji dilema da li će učestvovati u radu te sednice, ali to govori da oni o važnim društvenim pitanjima treba da govorimo ispod šatora kao pleme, a ne u Skupštini gde se u civilizovanom i uređenom društvu vodi dijalog - kazao je Milićević.

Ističe da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao spremnost da izađe ispred poslanike i da odgovori na sva pitanja poslanika i da je ubeđen da neće biti pitanja na koje predsednik neće dati odgovor.

- KiM se ne brani političkim parolama i ne možemo se kriti iza političkih parola ''Kosovo je Srbija''. Verujemo da oni misle da je blokada saobraćajnica značajnije pitanje i da će na taj način više pomoći odbrani državnih i nacionalnih interesa - kazao je funkcioner SPS.

Dodaje da nedolaskom na sednicu 27. maja, opozicija ne propušta samo dnevni red, već sama sebe briše sa političkog dnevnog reda Srbije.

- To građani vide i mi smo sigurni da će, kada dođe vreme za to, građani znati i da vrednuju - naveo je on.

Upitan kako će ta sednica izgledati, Milićević kaže da za sada zna da će predsednik govoriti ozbiljno i odgovorno o svemu što se dešavalo u vezi KiM i da će se na kraju poslanici izjašnjavati o tom izveštaju.

- Predsednik pokazuje spremnost da izađe pred poslanike i govori o svemu - kaže Milićević.

Odgovarajući na pitanje da li će poslanici glasati na kraju te sednice, kaže da nije siguran, ali da smatra da će se tako nešto dogoditi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA