"Niste dobrodošli", građani protestovali u Gračanici zbog dolaska predstavnika SzS: Oni se sklonili na Gazimestan, pa osnovali Savez za KiM

Građani okupljeni ispred Doma kulture nosili su transparente "Mi živimo ovde", "Momo lopove", "Niste dobrodošli"

  • 53

Ispred Doma kulture u Gračanici održan je protest zbog najavljenog dolaska predstavnika Saveza za Srbiju u tu opštinu. Tu su iz ovog opozicionog saveza planirali da formiraju Savez za Kosovo i Metohiju kao ogranak Saveza za Srbiju. Zbog nezadovoljstva okupljenih, oni su se premestili na Gazimestan, gde su i formirali ogranak SzS.

Građani okupljeni ispred Doma kulture nosili su transparente "Mi živimo ovde", "Momo lopove", "Niste dobrodošli", pa osnivačka skupština Saveza za Kosovo i Metohiju, koji je trebalo da bude formiran po ugledu na Savez za Srbiju nije ni održana.

Protest protiv SzS, Gračanica Protest građana u Gračanici - Printskrin: Facebook/Kossev

Iako najavljen, Dragan Đilas, jedan od lidera Saveza za Srbiju nije se danas pojavio u Gračanici, odnosno, okupljeni Srba ga nisu videli, a Srbi su zvižducima i povicima "ua" pozdravili Radu Trajković, koja se na kratko pojavila na putu ispred Doma kulture.

Zbog okupljenih demonstranata mesto dolaska predstavnika SzS je promenjeno, bez javljanja medijima.

Sastanak je potom održan na Gazimestanu. Sve je trajalo oko 15-ak minuta.

Prisutni su bili su Dragan Đilas, jedan od osnivača SzS, Borko Stefanović iz Levice Srbije, te članovi pokreti Dveri, a sa Kosova Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta za Srbiju, Nenad Radosavljević opozicioni odbornik u opštini Leposavić, Marko Jakšić iz SDP – Oliver Ivanović i drugi.

Protest protiv SzS, Dragan Đilas, Gazimestan Đilas - Printskrin: Facebook/Kossev

Bošku Obradoviću, lideru Dveri i jednom od lidera SzS, prištinske vlasti nisu dozvolile ulazak na Kosovo sa ostatkom delegacije.

Novinarima su se na Gazimestanu, ispred Spomenika kosovskim junacima, kratko obratili predstavnici Saveza za Srbiju sa Kosova Rada Trajković i Nenad Radosavljević.

Protest protiv SzS, Rada Trajkovic, Gazimestan Trajković - Printskrin: Facebook/Kossev

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da jena Gazimestanu osnovan ogranak Saveza za Srbiju (SzS) za Kosovo i Metohiju, koga osim članica SzS čini i više drugih političkih partija i udruženja gradjana, to jest građanskih inicijativa koje deluju na Kosovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Делија

    20. maj 2019 | 19:31

    Браво за наше Србе са Космета! По мени је нормално да неће да подржавају и да ће извиждати оне који су све чинили да олакшају Албанцима да остваре своје сепаратистичке тежње на штету српског народа.

  • Mila

    20. maj 2019 | 15:48

    Narod zna ko je na njegovoj strani!

  • Aca

    20. maj 2019 | 16:43

    SzS ne interesuje KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA