"Kosovo je nepovratno izgubljeno", Čedomir Jovanović poručio: Građanima Srbije treba reći istinu

- Jedini plan koji ova vlast treba da napravi jeste da građanima Srbije i ovom društvu prizna ono što ti isti građani vrlo dobro znaju, a to je da je Kosovo nepovratno izgubljeno

  • 90

Čedomir Jovanović lider Liberalno-demokratske partije smatra da je ovom društvu potrebna istina u Kosovu, po svaku cenu i bez obzira na podnete žrtve i poručuje da prošlo vreme besmislenih skupštinskih rezolucija i rešenja koja nemaju uporišta u realnosti.

Jovanović reaguje, u saopštenju koje je upućeno javnosti, na to što se, kako kaže, posle zakazivanja posebne sednice skupštine o KiM u javnosti govori o nekakvom planu koji treba da bude predstavljen, a koji sadrži naredne korake u pregovorima o tom pitanju.

- Nažalost, svi planovi koje je Srbija mogla da napravi više nisu aktuelni, niti su bilo kome potrebni. Jedini plan koji ova vlast treba da napravi jeste da građanima Srbije i ovom društvu prizna ono što ti isti građani vrlo dobro znaju, a to je da je Kosovo nepovratno izgubljeno katastrofalnom politikom poslednjih decenija - smatra lider LDP-a.

U tom priznanju, dodaje Jovanović, aktuelnoj vlasti mogu da pomognu oni iz opozicije koji su im uvek bili partneri kada je bilo potrebno da donose besmislene rezolucije o Kosovu koje nikoga nisu obavezivale, a evropska perspektiva se gurala u drugi plan, samo da bi, kako kaže, propala politika srpskog nacionalizma preživljavala u nekim novim oblicima.

Iz LDP navode da su suprotstavljeni i "jednima i drugima", jer kako kažu ne mogu lagati sopstveno društvo, obmanjujući ga da nam tek predstoji nekakva borba za Kosovo u kojoj ćemo nešto dobiti i poručuju da se Srbi i kosovski Albanci moraju pronaći kompromis koji će celom regionu garantovati mir.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    20. maj 2019 | 15:26

    Ne siri lazi!!

  • mara

    20. maj 2019 | 20:49

    Kosovo je nase i boricemo se za njega.

  • Mire

    20. maj 2019 | 15:26

    Bilo bi KIMa nepovratno da je ceda predsednik , ma sve je kod cede nepovratno , dobra stvar za nas gradjane Srbije je ta sto na sledecim izborima ceda nece proci cenzus i da vise nemoramo placati iz nasih dzepova da slusamo cedine bljuvotine .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA