EU nije uključena u inicijativu za stvaranje "sud za Srbe": Kocijančič demantuje Albance

Ona je u toj izjavi navela da je "jasan stav EU da treba da postoji odgovornost za sve zločine počinjene tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji 90-ih godina prošlog veka", ali je danas zbog pogrešnih medijskih izveštaja, o tome morala da u novoj izjavi negira da EU podržava inicijativu Veseljija

  • 0

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič reagovala je na pogrešna tumačenja u prištinskim medijima njene izjave za lajmi.net, date povodom inicijative predsednika Skupštine tzv. Kosova Kadrija Veseljija za stvaranje međunarodnog tribunala za navodne srpske zločine na Kosovu.

Ona je u toj izjavi navela da je "jasan stav EU da treba da postoji odgovornost za sve zločine počinjene tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji 90-ih godina prošlog veka", ali je danas zbog pogrešnih medijskih izveštaja, o tome morala da u novoj izjavi negira da EU podržava inicijativu Veseljija.

Maja Kocijančić Kocijančič - Printskrin: SensServis Agencija

- Želimo da pojasnimo, Evropska unija nije uključena u poslednju inicijativu kosovske skupštine za stvaranje novog suda - kazala je Kocijančičeva.

Prištinski sajt navodi da je ona u pojašnjenju dodala da "EU smatra da postojeći pravni okvir omogućuje istragu i gonjenje svih osumnjičenih za ratne zločine u Srbiji i na Kosovu" i da "ono što je potrebno jeste veća pažnja i odlučnost obe zemlje".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA