"Srbija već dve decenije gubi za stolom od Kosova": Tači o korekciji granica

Bez sadejstva sa Amerikom nije moglo da se dogodi ništa značajno za naš region - ocenio je Tači

  • 2

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da Srbija već dve decenije gubi za stolom sa Kosovom i da tzv. Kosovo neće praviti kompromise s teritorijom, a zahtev za korekciju granica okarektirisao je kao poštovanje aspiracija albanske populacije u Preševskoj dolini, preneo je RTK.

Tači je, gostujući u emisiji Open (Otvoreno) na Top Čenelu, odbacio neke komentare u vezi sa susretom u Berlinu.

- U Berlinu nije raspravljana ni jedna nova ideja, niti je negirana ili sahranjena bilo koja ideja o kojoj se do sada raspravljalo. Jedina istina Berlina su objavljeni zaključci - rekao je Tači.

On je ponovio stavove u vezi sa nedostatkom koordinacije EU sa SAD.

- Mi smo imali sastanak sa američkim ambasadorom u Berlinu i sa Federikom Mogerini i na tim sastancima je bilo jasno da sa nije bilo koordinacije sa SAD. Bez sadejstva sa Amerikom nije moglo da se dogodi ništa značajno za naš region - ocenio je Tači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • arsa

    21. maj 2019 | 12:14

    Srbija ima aspiraciju da se sever Albanije vrati i pripoji Srbiji.Da Drač ponovo bude srpska luka.Srbija ima aspiracija da se tkz Severna Makedonija, Bosna, Crna Gora vrati u sastav Srbije jer je sa tom teritorijom ušla u kraljevinu srba hrvata i slovenaca.E tako to treba sa šiptarima.

  • Dika

    21. maj 2019 | 11:28

    Zločinac se opet oglasio uz podršku drugih zločinaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA