"Ujedinjenje sa Kosovom jedina opcija": Teška provokacija lidera Albanaca sa juga Srbije

Albanci iz Preševa, Medveđe, Bujanovca rade i veoma se zalažu za integraciju sa teritorijom Republike Kosovo - rekao je lider Albanske demokratske stranke i bivši gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa

  • 5

Politički predstavnici opština Preševo, Medveđe, Bujanoac, izjavili su, govoreći za Glas Amerike na albanskom jeziku, da se zalažu za ujedinjenje sa tzv. Kosovom kao jedinom opcijom zbog toga što su im, kako se ocenili, prava u Srbiji uskraćena.

- Albanci iz Preševa, Medveđe, Bujanovca rade i veoma se zalažu za integraciju sa teritorijom Republike Kosovo - rekao je lider Albanske demokratske stranke i bivši gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa.

I gradonačelnik Bujanovca, predsednik Stranke demokratske akcije Šaip Kamberi, takođe, smatra da je to najbolja opcija.

- Naravno, najbolja opcija bi bila da se Preševska dolina pridruži Kosovu, ali mi smo spoljni igrači koji ne mogu da se mešaju u unutrašnju politiku Kosova i ne mogu nametati svoje stavove - rekao je gradonačelnik Bujanovca i lider i lider Stranke demokratske akcije Šaip Kamberi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    21. maj 2019 | 10:15

    Ne nasedajte na provokacije jer kome god da se ne svidja drzavljanstvo Srbije siroko mu polje.

  • arsa

    21. maj 2019 | 12:05

    U mojoj kući u Prištini je albanac iz Velikog Trnovca.Posle 20 godina prošle nedelje je održano prvo ročište.To je pravda za srbe na Kosovu.Dokle će srbi biti obespravljeni.I oni pričaju o obespravljenosti.Eto ima njihova Albanija, neka idu u svoju državu.Što otimaju tuđe.

  • Milenko

    21. maj 2019 | 12:39

    A zasto se samo ne biste spakovali i otisli na Kosovo i nikad se vise be vratiti?! Evo,ja se nudim za 100 porodica da platim autobuske karte do bilo kog nesta na Kosovu ili Albaniju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA