"Brate, jako mi je drago da te konačno vidim i da si živ i zdrav": Srdačan susret Sluckog i Milićevića u Skupštini Srbije (FOTO)

Slucki je na sastanku sa potpredsednikom Skupštine Srbije Đorđem Milićevićem kazao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, o čemu svedoče, kakao je naveo, intenzivne uzajamne posete visokih zvaničnika

  • 1

Predsednik Odbora za međunarodna pitanja Državne dume Rusije Leonid Slucki kazao je danas da ta zemlja ostaje pri principijelnom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i time poštuje odredbe međunarodnog prava, saopšteno je danas iz Skupštine Srbije.

Slucki je na sastanku sa potpredsednikom Skupštine Srbije Đorđem Milićevićem kazao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, o čemu svedoče, kakao je naveo, intenzivne uzajamne posete visokih zvaničnika.

On je istakao da će 3. juna u Beogradu biti održano Četvrto zasedanje Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Državne Dume Rusije i tom prilikom razgovaraće se o dodatnom unapređenju parlamentarnih odnosa dve zemlje.

Leonid Slucki, Đorđe Milićević, Skupština Srbije Sastanak u Skupštini Srbije - Foto: Skupština Srbije

Slucki je naveo da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje u oblasti ekonomije i energetike i ukazao na dosadašnje uspešne projekte kao što je Gasprom, modernizacija naftne rafinerije u Pančevu i gasovod Turski tok.

Takođe, on je naglasio saradnju u humanitarnim projektima, posebno o ruskom učešću u izvodjenju radova i oslikavanju Hrama svetog Save.

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević istakao je da je Poslanička grupa prijateljstva sa Rusijom najbrojnija u Skupštini, sa čak 133 člana, što potvrđuje povezanost i bliskost dva naroda.

Leonid Slucki, Đorđe Milićević, Skupština Srbije Sastanak u Skupštini Srbije - Foto: Skupština Srbije

Milićević se zahvalio na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu Srbije i izrazio zabrinutost zbog odluka Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, kao i odluke o formiranju takozvane vojske Kosova, što predstavlja brutalan čin kršenja Rezolucije SB UN 1244.

U neformalnom delu razgovoru, kako saznajemo, Slucki je Milićeviću rekao da su sve vreme pratili tok njegovog oporavka posle teške saobraćajne nesreće koju je doživeo.

- Brate, jako mi je drago da te konačno vidim i da si živ i zdrav - kazao je Slucki.

On je takođe rekao da se nada da će vrlo brzo igrati zajedno fudbal.

Leonid Slucki, Đorđe Milićević, Skupština Srbije Čepurin, Slucki i Milićević - Foto: Skupština Srbije

Na sastanku su učestvovali i predsedik Odbora za spoljne poslove Žarko Obradović i predsednik PGP sa Rusijom Milovan Drecun, kao i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    21. maj 2019 | 16:21

    Kakva dva gospodina Djordje Milicevic i prof Žarko Obradovic. Ljudi za poštovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA