≫ 

Kuburović i Bramerc saglasni: Saradnja Srbije sa BiH dobra, pomak izostaje sa Hrvatskom

Tokom sastaka su se saglasili Bramerc i Kuburović saglasili da postoje pozitivni pomaci u regionalnoj saradnji

  • 6

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom, koji je u redovnoj poseti Srbiji u vezi sa šestomesečnim izveštajem o radu tog Mehanizma.

Tokom sastaka su se saglasili Bramerc i Kuburović saglasili da postoje pozitivni pomaci u regionalnoj saradnji saradnji Srbije i Bosne i Hercegovine, ali da ona i dalje izostaje sa Hrvatskom.

Bramerc je tom prilikom pozdravio održavanje trodnevnog regionalnog sastanka tužilaca za ratne zločine, koji se posle više godina održava u Beogradu i ponovo istakao značaj saradnje između država, kada je u pitanju efikasno procesuiranje ratnih zločina, saopšteno je iz Kuburovićkinog kabineta.

Govoreći o radu srpskog Tužilaštva za ratne zločine, Bramerc je ukazao da je i dalje nedovoljan broj novih optužnica u procesuiranju ratnih zlocina.

Nela Kuburović i Serž Bramerc Serž Bramerc i Nela Kuburović - Foto: Ministarstvo pravde

Ministarka je istakla da je u toku revizija Akcionog plana za Poglavlje 23, te da će u njega biti dodate sve one aktivnosti koje su definisane Nacionalnom stragetijom za procesuiranje ratnih zločina, čime će se dati veći značaj i obaveza ispunjavanju mera iz te strategije.

Bramerc je pozitivno ocenio održanu obuku za zamenike javnih tužilaca za ratne zločine, koju je sprovela Pravosudna akademija uz podršku Kancelarije tužioca Mehanizma, a u cilju jačanja kapaciteta Tužilaštva za ratne zločine u Srbiji.

U toku sastanka, Kuburović i Bramerc razgovarali i o budućoj saradnji Srbije sa Kancelarijom tužioca, kao i o narednom šestomesečnom izveštaju o radu Mehanizma za međunarodne krivične tribunale, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    21. maj 2019 | 16:49

    До последње капи Српске крви иду крвопије из хага

  • Z

    21. maj 2019 | 17:37

    Njemu treba zabraniti dolazak

  • Cika Velja

    21. maj 2019 | 21:33

    "Ubi Srbina" je mozda problem?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA