≫ 

Haradinaj ide na sastanak kod Merkelove: Ova tri pitanja biće u fokusu razgovora

Haradinaj će u Berlinu boraviti u dvodnevnoj poseti, prvo će se sastati sa poslanicima Bundestaga, a za 6. jun zakazan je radni sastanak sa Merkelovom

  • 11

Premijer tzv. Kosova, Ramuš Haradinaj, sastaće se početkom juna sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, prenosi Gazeta Metro.

Haradinaj će u Berlinu boraviti u dvodnevnoj poseti, prvo će se sastati sa poslanicima Bundestaga, a za 6. jun zakazan je radni sastanak sa Merkelovom.

Na ovom sastanku razgovaraće o tri teme: liberalizacija viznog režima za stanovnike Kosova, dijalog sa Srbijom i jačanje bilateralnih odnosa sa Nemačkom, potvrđeno je iz kancelarije Vlade tzv. Kosova.

- Premijer Haradinaj početkom juna otputovaće u Berlin u dvodnevnu posetu. Na poziv šefa nemačkog Bundestaga učestvovaće u jutarnjim molitvama koje se tamo organizuju. Nakon toga sastaće se sa poslanicima Bundestaga, a 6. juna pojaviće se na radnom sastanku sa kancelarkom Angelom Merkel. Dnevni red sastanka još uvek nije zvaničan, ali je poznato da su zahtevi premijera Haradinaja podrška Nemačke u procesu liberalizacije viznog režima, dijaloga sa Srbijom i jačanje bilateralnih odnosa - navodi se u saopštenju.

VIDEO: Ovako je izgledalo "ribanje" prištinske delegacije u Briselu 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opra

    21. maj 2019 | 16:50

    Ide kod svojih po mišljenje i strategiju za dalje kriminalne radnje.

  • GALEB BIJELI- ANTE BAN

    21. maj 2019 | 18:18

    Nije mi jasno kako to A.Merkel zove u goste Haradinaja, a ne zove svoga velikog prijatelja- A.Vučića?

  • XYZ

    21. maj 2019 | 17:08

    Ovaj Haradinaj izgleda kao christopher lee iz Filma Drakula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA