Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije: Vučićeva poruka ambasadoru Suaresu (FOTO)

- Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije i raduje me visok nivo razumevanja i poverenja između naših dveju zemalja

  • 32

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Španije Migela Fuertesa Suaresa, kome je zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Španije.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Španiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i aktivnoj podršci u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije. On je istovremeno potvrdio da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Španije.

Aleksandar Vučić, Migel Fuertes Suarez

Migel Fuertes Suares i Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije i raduje me visok nivo razumevanja i poverenja između naših dveju zemalja - istakao je predsednik Vučić, izrazivši uverenje da bi poseta kralja Felipea Šestog i drugih španskih zvaničnika značajno doprinela produbljivanju odnosa i širenju saradnje.

Predsednik Vučić je, takođe, izrazio zahvalnost Španiji na podršci evrointegracijama naše zemlje.

Ambasador Fuertes Suares je čestitao predsedniku Vučiću na uspešnim reformama, koje su dovele do značajnog napretka srpske ekonomije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da u ekonomskoj saradnji nisu iskorišćene sve mogućnosti, izrazivši nadu da će kontakti između srpskih i španskih kompanija biti intenzivniji, posebno po uspostavljanju direktnih aviolinija između Beograda i Madrida, odnosno Barselone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    22. maj 2019 | 13:43

    Spanija je uvek postovala nas teritorijalni integritet . Veliko hvala .

  • Laki

    22. maj 2019 | 13:41

    Spanija je ostala cvrstog stava i nikada nije ni pomislila priznati tzv.nezavisno Kosovo.

  • miki

    22. maj 2019 | 13:33

    Os velike je važnosti održavati bilateralnu saradnju sa Španijom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA