≫ 

Da li nemački vojnici ostaju u sastavu KFOR-a? Berlin je upravo doneo odluku

- Nastavak učešća u misiji Kfora u interesu je nemačke bezbednosti -  navodi se u odluci nemačke vlade

  • 4

Nemački vojnici ostaju na Kosovu u sastavu KFOR-a i narednih godinu dana, odlučila je nemačka vlada navodeći da je situacija na Kosovu stabilna, ali da još uvek postoji potencijal za konflikte, pre svega na severu.

Kako danas prenosi Dojče vele dvadeset godina nakon ulaska u tadašnju južnu srpsku pokrajinu, gornja granica broja pripadnika nemačke vojske na Kosovu smanjiće se sa 800 na 400 vojnika. To obezbeđuje da Bundesver može brzo da reaguje u slučaju neočekivanog pogoršanja bezbednosne situacije na Kosovu, navodi se u predlogu koji je usvojen u Berlinu.

- Nastavak učešća u misiji KFOR-a u interesu je nemačke bezbednosti -  navodi se u odluci nemačke vlade uz ocenu da je situacija na Kosovu uglavnom mirna i stabilna, ali da, zbog procesa normalizacije odnosa sa Srbijom, još uvek postoji potencijal za konflikte i eskalaciju, prenosi Dojče vele.

Kako se dodaje to bi moglo da se pojavi kao problem, posebno u severnom delu Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom. Na Kosovu se trenutno nalazi oko 70 nemačkih vojnika.

VIDEO: Telegraf u glavnom štabu i komandi Kfora: Postavili smo 3 ključna pitanja komandantu o bezbednosti Srba na Kosovu

(Telegraf.rs/DW)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐️Iggy CZV⭐️

    22. maj 2019 | 17:10

    Kakve veze imaju Nemacka a tek njihova sigurnost sa Srbijom ili Albanijom??? Nije „zbog sopstvene sigurnosti“ nego „zbog sopstvenih interesa“ Cao zdravo

  • JA

    23. maj 2019 | 12:49

    Pa da smetaju vam pametni Srbi a lakomislenim Siptarima je lako manipulisati. Nemci,ima Boga pa vam dao probleme tolike da zaboravite na nas i uhvatite se za glavu od problema. Dosadili ste nam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA