Haradinaj likuje: I bez ukidanja taksi, najava vizne liberalizacije

Oni nisu trgovali taksama. Sledećeg dana (nemačka kancelarka Angela) Merkel je angažovala svog ministra da potvrdi da će uskoro biti liberalizacije - rekao je Haradinaj

  • 5

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj izjavio je da je samit u Berlinu bio od istorijskog značaja, jer je, kako je rekao, bez ukidanja taksi na proizvode iz Srbije i BiH dobijena najava skorog uvođenja liberalizacije viznog režima.

Haradinaj je u sredu za televiziju T7 rekao da su dan nakon što su predstavnici Prištine "kritikovani zbog taksi na srpske i bosanske proizvode, nemački zvaničnici potvrdili da je Nemačka odlučila da liberalizuje vize".

- Oni nisu trgovali taksama. Sledećeg dana (nemačka kancelarka Angela) Merkel je angažovala svog ministra da potvrdi da će uskoro biti liberalizacije - rekao je Haradinaj.

Kako je prenela "Gazeta ekspres", on je najavio da će se sastati sa Merkelovom u Berlinu početkom sledećeg meseca.

"Gazeta expres" je nedavno prenela da je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao da je "frustriran zbog činjenice da zemlje EU nisu jedinstvene u pogledu liberalizacije viznog režima za građane Kosova".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan silni

    23. maj 2019 | 11:23

    Dabogda otisli svi u nemacku,dabogda ostali tamo i nevracali se vise ikada,dabogda i tamo trazili teritoriju za sebe....

  • sax

    23. maj 2019 | 11:00

    ALO BEZ SRBIJE KOSOVU NE VREDE VIZNE LIBERALIZACIJE A SRBIJA NIKAD NRĆE PRIZNATI KOSOVO NIKAAAAD!!!!!!

  • nikolas

    23. maj 2019 | 23:07

    STO PRE IM POMOCI DA SVI MOGU DA ODU ZA NEMACKU I U AMERIKU!!!! VUCICU STO PRE IM POMOCI DA ODU A OTICE SVI CIM DOBIJU VIZNU LIBERALIZACIJU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA