≫ 

Vučić čestitao indijskom premijeru pobedu na izborima

Vučić je takođe izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da upozna indijskog premijera i da dobije "dragocene savete"

  • 71

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predsedniku Vlade Indije Narendri Modiju pobedu na parlamentarnim izborima, uz najbolje želje za mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, kako bi i dalje vodio zemlju i sve njene građane putem napretka i blagostanja.

Vučić je takođe izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da upozna indijskog premijera tokom posete Indiji u januaru 2017. godine i da dobije "dragocene savete".

- Impresioniran sam rezultatima koje Indija, s Vama kao premijerom, postiže u razvoju privrede. To je svakako odraz uspešnih mera Vlade, ali i rezultat znanja i marljivosti građana, privrednika i stručnjaka Indije. Uveren sam da ćemo u budućnosti zajedničkim radom iskoristiti mogućnosti da našu ekonomsku saradnju učinimo sadržajnijom - navodi se u čestitki.

Predsednik Vučić je takođe istakao da "Srbija veoma vrednuje tradicionalne prijateljske odnose sa Indijom, koje karakterišu uzajamno poštovanje i razumevanje", a posebno dosledan stav o poštovanju svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, čime "Indija na najbolji način manifestuje ulogu graditelja pravednog međunarodnog poretka, zasnovanog na poštovanju međunarodnog prava".

- Uz nadu da ću imati čast da Vas u narednom premijerskom mandatu ugostim u Srbiji, primite srdačne pozdrave i izraze mog posebnog uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Vučića indijskom premijeru Narendri Modiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    23. maj 2019 | 22:22

    Lep gest naseg predsednika! Tako to rade pravi ljudi! Cestitke i od nas!

  • Srle

    23. maj 2019 | 19:24

    Iskrene cestitke novo izabranom premijeru.Nadamo se dobroj saradnji u buducnosti.

  • ZORDAN

    23. maj 2019 | 22:15

    Pridruzujemo se iskrenim cestitkama, predsednik se trudi da ostavi sto bolji ugled na strane zemlje. Puno uspeha u karijeri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA